Modna pravila napravljena su kako bi se kršila. To je „isprika“ koju će uvijek spremno iskoristiti upravo oni koji su ih odlučili prekršiti

Prije ili kasnije stigne vrijeme za preispitivanje ustaljenih modnih pravila. Odjevni komadi koji su se nekada smatrali neprimjerenima za određene prigode danas bez problema prolaze u tim situacijama.

Teško je zamisliti kako je prije manje od 100 godina bilo nepojmljivo da žene nose hlače, a danas ih vidimo na svakom koraku i ne možemo zamisliti svoju svakodnevicu bez njih.

Jedan od odjevnih komada oko kojeg se stalno "lome koplja" jesu tajice. Iako su modni stručnjaci neumoljivi u svom stavu da se one nikako ne bi smjele nositi samostalno tj. kao zamjena za hlače jer su zapravo srodne najlonkama, žene diljem svijeta ne obaziru se na to pravilo.

To je sasvim očekivano ako uzmemo u obzir činjenicu da su tajice bez ikakve sumnje najudobniji odjevni komad koji obožavamo jer su rastezljive, nikada ne stišću i u njima se osjećamo nesputano.

Mnoge mlade trendseterice poput Gigi Hadid, Karlie Kloss, Kendall Jenner, Kylie Jenner i Hailey Baldwin bez ikakva ustručavanja uvrstile su tajice u svoje svakodnevne kombinacije.

Ne radi se tu samo o sportskim izdanjima. Ove mlade dame kombiniraju tajice s tenisicama, ali i čizmama ili gležnjačama, a neke od njih nadopunjuju ih i štiklama. Pritom će se zaogrnuti kaputom ispod kojeg se skriva „hoodie“ majica ili pak kožnatom jaknom. Tu su i nezaobilazne torbe, od praktičnih velikih elegantnih modela do manjih koji uistinu služe samo kao modni dodatak koji vizualno nadopunjuje kombinaciju.

Često ih viđamo i u netipičnim tajicama, pa je tako Gigi za jedan izlazak u noćni klub odjenula proziran model, a Kendall je svojevremeno nosila čipkaste tajice.

S obzirom na to da ove mlade dame imaju velik utjecaj na modna zbivanja i njihova izdanja redovito se kopiraju, pitanje je vremena kada će svojim kombinacijama "natjerati" modne stručnjake da samostalno nošenja tajica napokon proglase prikladnim.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju