Jedan od najpoznatijih holivudskih standarda ljepote jest onaj prema kojem žene uvijek moraju izgledati mršavo. Srećom, postoje slavne dame koje se ne zamaraju previše svojim kilogramima i koje se na taj način suprotstavljaju nerealnim holivudskim standarima ljepote.

1. Kelly Clarkson

Na početku karijeru vršio se ogroman pritisak na slavnu pjevačicu da izgubi što više kilograma i da izgleda mršavo kao i njezine kolegice.

Bila sam strašno nesretna kao mršavica. Iznutra i izvana bila sam nesretna četiri godine. No nikoga nije bilo briga jer sam izgledala onako kako sam trebala izgledati, izjavila je Kelly i nadodala kako danas više ne razmišlja opsesivno o svojoj težini i puno je sretnija sa svojim izgledom.

2. Kate Winslet

Britanska glumica našla bi se na udaru kritičara kad god joj je težina varirala. No slavnu oskarovku to baš i ne zamara.

Želim održati svoje zdravlje i mentalnu stabilnost te se želim osjećati dobro i sretno. Uz to, želim se zabaviti. I ako previše svog vremena trošite na pogrešne stvari poput, težine tada zaboravljate uživati u zabavnim stvarima, potpuno ispravno smatra Winslet.

3. Tyra Banks

Bila je vrlo uspješan model, a nakon što je prestala baviti time, Tyra je shvatila da joj obline bolje stoje, usprkos svim negativnim kritikama koje je dobila na račun izgleda.

Bila sam premršava, izjavila je Tyra u jednoj emisiji. Kada je voditeljica pohvalila njezin novi fenomenalni izgled i pitala ju što je njezina tajna, Tyra je odgovorila da sada "ima guzu". Mislim da je u pitanju dobivanje kilograma. Sada izgledam kao drugačija osoba jer imam više težine na svom tijelu i licu, nadodala je Tyra.

4. Hilary Duff

Američka glumica i pjevačica godinama je vodila bitku s kilogramima, ali sada se više s njima uopće ne zamara. Pogotovo nakon što je postala mama.

Postoji ogroman pritisak da uvijek izgledaš sređeno i ja više na to ne padam. Vidiš supermodele kako ostaju trudne i imaju djecu, a onda idući tjedan izgledaju kao da nikad nisu ni rodile. To nije bio moj slučaj, nekad se osjećam odlično, a nekad ne. I to je sasvim u redu, kazala je Duff.

5. Amy Schumer

Slavnu glumicu i komičarku često se kritiziralo zbog viška kilograma. No Amy je itekako zadovoljna sa svojim izgledom i to ne skriva te smatra da je izgledala neprivlačno kada je bila mršava.

Mislim da je dobro vidjeti nekoga da kaže: 'Imam trbuh i imam celulit. I dalje zaslužujem ljubav i to da se ne moram ispričavati', izjavila je Amy u svom govoru na Glamourovoj dodjeli nagrada 2015. godine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju