Što je prikladna odjeća za trudnice? Definicija prikladnih odjevnih komada za blaženo stanje mijenjala se kroz povijest mode.

U srednjem vijeku odjeća je bila iznimno skupa pa su trudne dame nosile korzete kako bi „stale“ u svoju klasičnu garderobu. I to je bilo posve normalno.

Potkraj 18. stoljeća nosili su se modeli s takozvanom carskom siluetom. Riječ je bila o haljinama napravljenima od lepršavog materijala A kroja te rezane odmah ispod grudi koje su omogućavale odgovarajuću zaštitu tijela od vanjskih utjecaja tijekom cijele trudnoće bez potrebe za prilagođavanjem ili proširivanjem modela.

Službena odjeća za trudnice pojavila se tek 1900-ih godina kada se počelo razmišljati o modelima s podesivim strukom, ali i gornjim dijelom kako bi žene mogle po potrebi i osloboditi grudi i podojiti dijete.

U novije doba žene su počele nositi i hlače, a među damama u blaženom stanju najpopularniji su bili rastezljivi modeli na gumicu ili pak tregerice.

Slika nije dostupna Pametan odabir: 10 odjevnih komada čiju kupnju trudnice nikad ne požale

Što je danas prikladna odjeća za trudnice? Teško je odgovoriti na to pitanje. Ono ovisi o individualnom stilu pojedine žene, mjestu i kulturi u kojoj živi, ali i njezinim posebnim potrebama. U posljednjih desetak godina žene na zapadu ne odriču se u trudnoći ni mini haljina, visokih štikli ili pak crop-topa.

Emma Roberts u prosincu prošle godine bila je zvijezda prve Cosmopolitanove naslovnice koju je krasila trudna žena, a nosila je ružičasti komplet sastavljen od crop-topa na kopčanje te suknje s visokim prorezom.

Razgolićenog trbuha svoju je drugu trudnoću na Instagramu nedavno objavila i Kylie Jenner te oduševila svoje obožavatelje videom koji je dosad pogledalo više od 120 milijuna ljudi.

Zavirite u našu fotogleriju, pogledajte koje sve slavne dame biraju odvažne odjeću za svoju trudnoću, a potom dajte glas u anketi.

Jesu li majice do iznad pupka prikladna odjeća za trudnice?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju