Što je prikladna odjeća za trudnice? Definicija prikladnih odjevnih komada za blaženo stanje mijenjala se kroz povijest mode.

Galerija Što nose slavne trudnice? - 6 Što nose slavne trudnice? - 8 Što nose slavne trudnice? - 2 +4 Trudna Kerry Washington na dodjeli nagrada SAG u crop-topu 2014. godine

U srednjem vijeku odjeća je bila iznimno skupa pa su trudne dame nosile korzete kako bi „stale“ u svoju klasičnu garderobu. I to je bilo posve normalno.

Potkraj 18. stoljeća nosili su se modeli s takozvanom carskom siluetom. Riječ je bila o haljinama napravljenima od lepršavog materijala A kroja te rezane odmah ispod grudi koje su omogućavale odgovarajuću zaštitu tijela od vanjskih utjecaja tijekom cijele trudnoće bez potrebe za prilagođavanjem ili proširivanjem modela.

Što nose slavne trudnice? - 4 Napoleonova sestra Elise u haljini s carskom siluetom (Foto: Profimedia)

Službena odjeća za trudnice pojavila se tek 1900-ih godina kada se počelo razmišljati o modelima s podesivim strukom, ali i gornjim dijelom kako bi žene mogle po potrebi i osloboditi grudi i podojiti dijete.

U novije doba žene su počele nositi i hlače, a među damama u blaženom stanju najpopularniji su bili rastezljivi modeli na gumicu ili pak tregerice.

Ako pametno birate, stvari kupljene u trudnoći možete nositi i kasnije Pametan odabir: 10 odjevnih komada čiju kupnju trudnice nikad ne požale

Što je danas prikladna odjeća za trudnice? Teško je odgovoriti na to pitanje. Ono ovisi o individualnom stilu pojedine žene, mjestu i kulturi u kojoj živi, ali i njezinim posebnim potrebama. U posljednjih desetak godina žene na zapadu ne odriču se u trudnoći ni mini haljina, visokih štikli ili pak crop-topa.

Emma Roberts u prosincu prošle godine bila je zvijezda prve Cosmopolitanove naslovnice koju je krasila trudna žena, a nosila je ružičasti komplet sastavljen od crop-topa na kopčanje te suknje s visokim prorezom.

Razgolićenog trbuha svoju je drugu trudnoću na Instagramu nedavno objavila i Kylie Jenner te oduševila svoje obožavatelje videom koji je dosad pogledalo više od 120 milijuna ljudi.

Što nose slavne trudnice? - 3 Kylie Jenner u haljini razgolićena trbuha kojom je potvrdila da je opet trudna (Foto: Profimedia)

Zavirite u našu fotogleriju, pogledajte koje sve slavne dame biraju odvažne odjeću za svoju trudnoću, a potom dajte glas u anketi.

Ankete

(8809) Jesu li majice do iznad pupka prikladna odjeća za trudnice?

rezultati povratak glasova400
rezultati

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju