Mladenka u crnom za neke je žene depresivan prizor, drugi to smatraju osnažujućim scenarijem. Američka dizajnerica kineskih korijena Vera Wang jedna je od potonjih. U svojoj karijeri napravila je haljine za različite prilike i klijentice, a crnu vjenčanicu smatra seksi.

Galerija Christine Quinn udala se u crnoj vjenčanici Vjenčanje Christine Quinn u crnoj haljini Kristen Bell udala se za Daxa Sheparda u crnoj bluzi i hlačama pred matičarom +1 Za vjenčani party Cheryl Cole i Jean-Bernard odabrali su crne kombinacije

Televizijska zvijezda Christine Quinn udala se 2019. godine u crnoj vjenčanici – odabrala je raskošnu krinolinu izraelske dizajnerice Galije Lahav.

Vjenčanica je bila ukrašena tilom i šljokicama, imala je pripadajući crni veo, a sparila ju je s crnim štiklama s potpisom Christiana Louboutina.

Njezino gotičko vjenčanje vrijedno oko milijun dolara raspirilo je maštu mladenki te je porastao interes za crne vjenčanice u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji.

Vjenčanje Christine Quinn u crnoj haljini Vjenčanje Christine Quinn u crnoj haljini (Foto: Profimedia)

Slavne dame udavale su se u crnim haljinama davno prije nje. Sarah Jessica Parker rekla je sudbonosno da Matthewu Brodericku na tajnoj ceremoniji održanoj 19. svibnja 1997. godine u crnoj vjenčanici. Točnije, nosila je balsku haljinu brenda Morgane Le Fay.

Nisam se udala u crnom jer sam glumila frajericu, bilo mi je neugodno hodati po trgovinama i tražiti haljinu za vjenčanje, priznala je u jednom intervjuu

Sjetila sam se jedne trgovine koju sam voljela, otišla sam u nju i skinula prvu stvar s vješalice. Sada bih drugačije postupila. Uzela bih nešto bijelo. Lijepu pravu vjenčanicu kakvu sam trebala nositi tog dana, rekla je glumica.

Ellie Goulding udala se za Caspara Joplinga 2019. godine u dugoj bijeloj haljini modne kuće Chloé koju je za nju kreirala Natasha Ramsay-Levi.

Tijekom vjenčanja izmijenila je nekoliko haljina – uključujući i crnu vjenčanicu koju je objavila na svojem Instagramu.

Chloë Sevigny udala se „prvi“ puta za svojeg odabranika Sinišu Mačkovića u pandemiji 2020. godine dok je bila u visokoj trudnoći. Ne čudi stoga što je za odlazak pred matičara odabrala jednostavnu crnu haljinu te razigran bijeli vjenčić.

Bijelu vjenčanicu, pak, nosila je na crkvenom vjenčanju dvije godine kasnije. Štoviše, izmijenila je tri haljine, a najviše pažnje privlačila je u kreaciji visoke mode Jean Paul Gaultiera.

Koje su još poznate žene birale crnu boju za svoje vjenčanje, pogledajte u našoj fotogaleriji na početku teksta.

Izaberite najljepšu: Vjenčanice domaćih i stranih slavnih dama u 2023. godini 2023. godina nije prošla bez vjenčanja slavnih dama Fani je nosila kreaciju Vere Wang Fani Stipković u vjenčanici +9 Naomi Watts

Jesu li pogodile? Deset slavnih dama koje su se udale u mini haljini Slavne dame za veliki dan biraju i kratke haljine Elizabeth Taylor Sharon Tate +6 Audrey Hepburn

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju