Janet Jackson svoje prvo dijete, sina Eissa Al Mana, rodila je lani s 50 godina i tako postala rekorderka u holivudskim krugovima. No, Janet nije jedina "stara prvorotka". Donosimo listu slavnih žena koje su postale majke nakon 45. godine života.

Galerija Chloe Sevigny i Siniša Mačković postali su roditelji sinčića Vanje kad je glumica imala 45 godina Janet Jackson rodila je sina s 50 godina Geena Davis rodila je troje djece u drugoj polovici 40-ih +2 Beverly D'Angelo i Al Pacino postali su roditelji blizanaca kad je glumica imala 49 godina

Postat ću mama! I to ne samo jednog, već dva djeteta, objavila je presretna Hillary Swank tijekom nedavnog intervjua u emisiji Good Morning America. Američka glumica ovjenčana dvama Oscarima sa svojim suprugom Philipom Schneiderom očekuje blizance u 49. godini života.

I nije jedina slavna dama koja će postati mama u kasnim četrdesetima.

48 godina stara Hilary Swank nosi blizance 48 godina stara Hilary Swank nosi blizance (Foto: Profimedia)

Beverly D'Angelo, 49 godina

U 49. godini života američka glumica Beverly D'Angelo postala je majka dječaka Antona i djevojčice Olivije. Otac blizanaca je njezin tadašnji dečko Al Pacino.

Laura Linney, 49 godina

I Laura Linney postala je majka sinčića Bennetta u 49. godini života.

U prvoj godini nakon što sam postala majka otkrila sam mišiće na licu koje nikad prije nisam upotrebljavala. Kada sam gledala u svojeg sina, smiješila sam se kao nikad prije. Moje lice je stalno bilo bolno, otkrila je Laura Linney magazinu People.

Cloe Sevigny, 45 godina

Chloe Sevigny rodila je sina Vanju kad je imala 45 godina.

Janet Jackson rodila je sina s 50 godina Janet Jackson rodila je sina s 50 godina (Foto: Profimedia)

Geena Davis, 46 godina

Oskarovka Geena Davis imala je 46 godina kada je na svijet donijela kćerkicu Alizeh. S 48 godina pak rodila je dvojicu dječaka, blizance Kiana i Kaiisa.

Janet Jackson, 50 godina

Popularna pjevačica Janet Jackson rodila sinčića Eissa Al Mana 3. siječnja 2017. godine s navršenih 50 godina. 

Nekada su se žene koje su rodile u tridesetim godinama života smatrale starim prvorotkinjama. No, danas je situacija nešto drugačija.

Što kaže struka o majčinstvu nakon četrdesete godine života?

Ginekolog Dubravko Lepušić otkrio nam je kako žene koje odluče postati majke u četrdesetima više nisu nikakvo iznenađenje niti novost.

Prije 20 godina starim prvorotkama ili latinski rečeno primipara vetust, smatrale su se sve trudnice od 30 godina nadalje, no danas se službena granica pomakla na 35 godina. U današnje vrijeme vrlo je česta pojava da žene odluče kasnije postati majke te takve rodilje više nisu nikakva novost niti iznenađenje, objašnjava Lepušić.

Da za sretnu vijest nikada nije kasno, dokazale su i ove poznate ljepotice koje su postale majke u kasnim četrdesetima. Zavirite u našu fotogaleriju i otkrijte tko su one.

Geena Davis rodila je troje djece u drugoj polovici 40-ih Geena Davis rodila je troje djece u drugoj polovici 40-ih (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju