Janet Jackson svoje prvo dijete, sina Eissa Al Mana, rodila je lani s 50 godina s čime je postala rekorderka u holivudskim krugovima. No Janet nije jedina "stara prvorotka". Donosimo listu 5 slavnih žena koje su postale majke nakon 40. godine života.

Galerija +0 Halle Berry
Janet Jackson nije jedina, a danas niti toliko rijetka takozvana stara prvorotka. I dok su se nekada žene koje su rodile u 30. godini života već smatrale starim prvorotkinjama, danas je situacija potpuno drugačija.

Prije 20 godina starim prvorotkama smatrale su se sve trudnice od 30 godina na dalje, no danas se službena granica pomakla na 35

--ginekolog Dubravko Lepušić

Ginekolog Dubravko Lepušić otkrio nam je kako žene koje odluče postati majke u četrdesetima više nisu nikakvo iznenađenje niti novost.

Prije 20 godina starim prvorotkama ili latinski rečeno primipara vetusta, smatrale su se sve trudnice od 30 godina na dalje, no danas se službena granica pomakla na 35 godina. U današnje vrijeme vrlo je česta pojava da žene odluče kasnije postati majke te takve rodilje više nisu nikakva novost niti iznenađenje, objašnjava Lepušić.

A da za sretnu vijest nikada nije kasno, dokazale su poznate ljepotice i zvijezde koje su postale majke u četrdesetima.


1. Beverly D'Angelo

U 49. godini života simpatična glumica Beverly D'Angelo je postala majka dječaka Antona i djevojčice Olivije. Otac blizanaca je njezin tadašnji dečko Al Pacino.

2. Geena Davis
S 46 godina oskarovka Geena Davis je na svijet donijela kćerkicu Alizeh. Dvije godine poslije Geena je rodila dvojicu dječaka, blizance Kiana i Kaiisa koje je rodila s 48 godina.

3. Halle Berry
Prekrasna glumica je svoje prvo dijete, kći Nahlu rodila s 41 godinom, a pet godina kasnije rodila je prekrasnog sinčića Macea.

4. Kim Basinger
Prekrasna oskarovka Kim Basinger s tadašnjim mužem Alecom Baldwinom je dobila kćerku Ireland. Kim je postala majka u 42. godini života.

5. Salma Hayek
Popularna glumica i njezin suprug Francois-Henri Pinault sretni su roditelji djevojčice Valentine. Salma je kćerkicu rodila u 41. godini života.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju