Devedesete godine prošlog stoljeća, kada je o modi riječ, bile su umjerenije od osamdesetih, ali i dalje dovoljno pretjerane da ostave itekako upečatljivi trag u modnoj povijesti. Neki trendovi iz tadašnjeg vremena danas se smatraju vrlo upitnima, ali tada se to nosilo i bilo je jako in.

Galerija Geri Halliwell 1997. godine Angelina Jolie 1995. godine Sharon Stone 1993. godine +7 Jennifer Lopez 1997. godine

Bez obzira na ukuse i stil, devedesete godine imale su svoju čar, a bile su naslijeđe kričavih, pretjeranih i kičastih osamdesetih. Tada je bilo dozvoljeno istovremeno jako našminkati i oči i usta i staviti puno rumenila.

Jennifer Lopez 1997. godine Jennifer Lopez 1997. godine (Foto: Guliver image)

Danas je pravilo da ako su oči jako našminkane, usta trebaju biti suptilnija i obrnuto. Plavo sjenilo u pretjeranoj količini također je bilo in, kao i šminka sedefastog sjaja. Olovka za oči nanosila se tanko i oštro, kako je to nosila i Christina Aguilera. Preplanuli ten bio je vrući trend, no nerijetko se sa solarijem i sunčanjem znalo pretjerati, barem kada govorimo o slavnima.

Christina Aguilera 1999. godine Christina Aguilera 1999. godine (Foto: Profimedia)

Prenaglašenom make-upu nisu odoljele slavne žene koje su devedesetih započinjale karijeru poput Jennifer Lopez, Angeline Jolie i Salme Hayek, kao ni one koje su bile na vrhuncu slave poput spajsice Geri Halliwell, Sharon Stone i Gwen Stefani.

Kakav su make-up nosile prije 30 godina podsjetite se u fotogaleriji na početku teksta.

Geri Halliwell 1997. godine Geri Halliwell 1997. godine (Foto: Profimedia)

Vraća se stari trend iz 90-ih koji uvijek izaziva podijeljena mišljenja Bella Hadid Bella Hadid Loretta Young +5 Christina Aguilera

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju