Žene vole ćelave muškarce. Dokazuju to i brojni primjeri – od Brucea Willisa preko Jasona Stathama do Vina Diesela i Dwaynea Johnsona ""Rocka. Ne samo da su se oni u prošlosti često nalazili na listama najseksepilnijih muškaraca, već su se žene složile i da bolje izgledaju bez kose nego s njom.

Galerija Ćelava glava zaštitni je znak Damira Urbana, Mislava Ćavajde i Mile Kekina Mile Kekin nekoć je imao crnu kosu Mislav Čavajda +3 Goran Grgić

I među slavnim Hrvatima nalazi se dosta muškaraca koji su izgradili prepoznatljivi stil njegujući obrijanu glavu.

Jedan od njih je i hrvatski glazbenik Damir Urban koji je slavu postigao u grupi "Laufer" 90-ih godina prošlog stoljeća, a nastavio je samostalnom karijerom.

Damir Urban 2006. godine Damir Urban 2006. godine (Foto: Tea Cimas/Cropix)

Frontman riječke rock grupe obrijao je glavu prije 1993. godine kada je izašao Lauferov prvi album po imenu „The Best off…“ i hit pjesma "Budi moja voda" koja se već smatra hrvatskim evergreenom.

Kako je Damir Urban izgledao s kosom? Tamni i pomalo kovrčavi uvojci krasili su njegovu glavu na fotografiji s kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća koju je sam umjetnik podijelio na svojem Instagramu te uz koju je napisao:


Evo, nešto iz stoljeća sedmog. Laufer cca 1988. godine.

Od samih glumačkih početaka, ćelava glava bila je i zaštitni dio imidža Renea Bitorajca koji je nastupio u velikom broju televizijskih, filmskih i kazališnih projekata.

Rene Bitorajac Rene Bitorajac (Foto: Darko Tomas/Cropix)

Znate li kako poznati glumac izgleda s kosom? Rene Bitorajac sam je ponudio odgovor na to pitanje na svojim društvenim mrežama i napisao: Evo jedna friška fotografija. Komentar samo jedan. #pakajsitilud.



Kako su neki poznati Hrvati izgledali prije nego što su obrijali kosu, pogledajte u našoj fotogaleriji na početku teksta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju