Na 16. natječaju za najbolju hrvatsku slikovnicu Ovca u kutiji Primorsko-goranska županija dobila je pohvalu za popularizaciju hrvatske slikovnice u 2020. godini.

Vrijedno je priznanje zaslužila serijalom od osam slikovnica koje su nastale u sklopu projekta Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana. Na dodjeli nagrada koja se održala putem interneta, organizatori su izrazili nadu da će i druge županije osmisliti slične aktivnosti koje će uključivati slikovnice. Glavni organizator dodjele nagrada je Knjiga u centru, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture i medija i Grad Zagreb.

Tekst za slikovnice iz serijala Putovima Frankopana napisao je Velid Đekić, a ilustracije potpisuje Margareta Peršić. Slikovnice se tematski vezuju uz lokacije interpretacijskih centara o Frankopanima u Primorsko-goranskoj županiji. To su Krk, Bribir, Bakar, Kraljevica, Grobnik, Trsat, Čabar i Brod na Kupi.

Od struke pohvaljen serijal tematskih frankopanskih slikovnica bit će i motiv kalendara Primorsko-goranske županije za 2021. godinu. Zahvaljujući tome taj će tradicionalan županijski kalendar prvi put biti posvećen djeci.

Slika nije dostupna "Svojeglavi štapić": Prva zvučna slikovnica o Frankopanima u čijem je stvaranju sudjelovao i 12-godišnji Luka

Slika nije dostupna "Mali ljudi, veliki snovi": Slikovnice koje djeci pokazuju da je san prvi korak prema željenom životu

Zbog velikog interesa građana za slikovnice, početkom iduće godine tiskat će se nova naklada slikovnica. Zainteresirani će ih moći kupiti u interpretacijskim centrima Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana.

Do tada se besplatna PDF izdanja slikovnica mogu preuzeti s mrežne stranice projekta te poslušati njihove zvučne verzije na YouTube kanalu Putovima Frankopana.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju