Udruga za promicanje potreba djece i mladih "Smiješak za sve" educirala je ovog vikenda stotinu novih volontera koji će čitati priče mališanima na dječjim odjelima triju zagrebačkih bolnica: u KBC-u Sestre milosrdnice, KBC-u Zagreb i Dječjoj bolnici Srebrnjak.

Novi volonteri prošli su edukacijski seminar na kojem su slušali stručna predavanja i sudjelovali u praktičnim radionicama kako bi se što lakše pridružili projektu 'Laku noć, pričoljupci!' u sklopu kojega tete i stričeki pričalice svih 365 dana u godini dolaze djeci u bolnicu čitati priče, ističu u toj udruzi.

Volonteri su različitih dobi, profesija i raznolikih životnih iskustva, ali sve ih veže isti poriv - dati djelić sebe i svog dragocjenog vremena drugima

Volonteri su različitih dobi, profesija i raznolikih životnih iskustva, ali sve ih veže isti poriv - dati djelić sebe i svog dragocjenog vremena drugima. Najmlađi sudionici seminara tako su navršili 16 godina, a najstarija volonterka je u mirovini.

Na edukacijskom seminaru proglašeni su i najbolji volonteri "Smiješka za sve" te su im predane zahvalnice za trud koji ulažu u volontiranje.

Dijete grli drvo "Maaaama, neću ovu majicu, bode me!" Što napraviti ako imate visokoosjetljivo dijete?

Bolesni medo Kako reći djetetu da su mama ili tata bolesni?

Udruga "Smiješak za sve" osnovana je radi promicanja interesa i potreba djece i mladih te razvijanja projekata kojima se promiču njihove potrebe. Projektom pričanja priča na dječjim odjelima bolnica želi se osnažiti hospitalizirano dijete, pomoći roditeljima da se sat vremena odmore, a volonterima pružiti priliku da humanitarnim radom postanu bolje i kompentetnije osobe u privatnom i poslovnom životu. (Hina)

Medvjedić čita knjigu Tete i stričeki pričalice svih 365 dana u godini dolaze djeci u bolnicu čitati priče Foto: Getty Images
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju