Udruga za promicanje potreba djece i mladih "Smiješak za sve" educirala je ovog vikenda stotinu novih volontera koji će čitati priče mališanima na dječjim odjelima triju zagrebačkih bolnica: u KBC-u Sestre milosrdnice, KBC-u Zagreb i Dječjoj bolnici Srebrnjak.

Novi volonteri prošli su edukacijski seminar na kojem su slušali stručna predavanja i sudjelovali u praktičnim radionicama kako bi se što lakše pridružili projektu 'Laku noć, pričoljupci!' u sklopu kojega tete i stričeki pričalice svih 365 dana u godini dolaze djeci u bolnicu čitati priče, ističu u toj udruzi.

Volonteri su različitih dobi, profesija i raznolikih životnih iskustva, ali sve ih veže isti poriv - dati djelić sebe i svog dragocjenog vremena drugima

Volonteri su različitih dobi, profesija i raznolikih životnih iskustva, ali sve ih veže isti poriv - dati djelić sebe i svog dragocjenog vremena drugima. Najmlađi sudionici seminara tako su navršili 16 godina, a najstarija volonterka je u mirovini.

Na edukacijskom seminaru proglašeni su i najbolji volonteri "Smiješka za sve" te su im predane zahvalnice za trud koji ulažu u volontiranje.

Dijete grli drvo "Maaaama, neću ovu majicu, bode me!" Što napraviti ako imate visokoosjetljivo dijete?

Bolesni medo Roditeljska dilema: Kako reći djetetu da su mama ili tata bolesni?

Udruga "Smiješak za sve" osnovana je radi promicanja interesa i potreba djece i mladih te razvijanja projekata kojima se promiču njihove potrebe. Projektom pričanja priča na dječjim odjelima bolnica želi se osnažiti hospitalizirano dijete, pomoći roditeljima da se sat vremena odmore, a volonterima pružiti priliku da humanitarnim radom postanu bolje i kompentetnije osobe u privatnom i poslovnom životu. (Hina)

Medvjedić čita knjigu Tete i stričeki pričalice svih 365 dana u godini dolaze djeci u bolnicu čitati priče Foto: Getty Images
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju