Želite li smršavjeti uz ukusan obrok krcat hranjivim tvarima, onda je ova takozvana smoothie-zdjelica s moćnim sastojcima pravi izbor za vas.

Osim što pomaže u mršavljenju, gubitku masnih jastučića s trbuha i stanjivanju struka, odličan je saveznik u održavanju zdravlja i dugoročnom gubitku kilograma, uz uvjet da je konzumirate ujutro umjesto nezdravih varijanti doručka kao što su peciva od bijelog brašna te brza hrana.

SASTOJCI ZA SMOOTHIE:

- 2 žlice samljevenih sjemenki lana
- 100 grama borovnica (svježih ili smrznutih)
- 1 banana
- 1 žlica naribanog đumbira
- 65 grama mladog špinata
- 2 dl vode
- sok od pola limuna

DODATAK:

- malo zobene kaše
- koštunjavo i svježe voće po izboru

Smoothie od špinata i drugog \'super\' povrća "Čistač" u čaši koji pomaže kod uporne žgaravice i refluksa kiseline

Sve sastojke za smoothie promiješajte u blenderu. Smoothie zatim stavite u zdjelicu. Dodajte ranije pripremljenu zobenu kašu, šaku oraha, lješnjaka, badema ili neslanog pistacija te malo svježeg voća po vlastitom izboru.

Banane su bogate kalcijem, vlaknima, prirodnim šećerom i antioksidansima, vrijednim hranjivim tvarima koja tijelu osiguravaju energiju te održavaju zdravu razinu šećera u krvi. Banana također pomaže tijelu da apsorbira što više hranjivih stvari te tako potiče zdravu probavu i čišćenje tijela.

Đumbir, između ostalog, suzbija apetit i ubrzava metabolizam, a Borovnice djeluju i kao diuretik, zbog čega pomažu u eliminiranju viška vode iz tijela.

Zeleni smoothie Idealan za mršavljenje: Recept za zeleni doručak s kojim ćete biti siti satima

Špinat je bogat izvor željeza, kalcija, vitamina A, C i drugih vitamina. Vitamini A i C zaslužni su za najveći dio ''ljekovitih'' svojstava špinata, a prvo je u nizu zdravlje krvožilnog sustava.

Sjemenke lana štite od kardiovaskularnih bolesti, snižavaju kolesterol, pomažu prilikom mršavljenja, čiste organizam, stabiliziraju razinu šećera u krvi, poboljšavaju probavu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju