Kelly Osbourne cijeli se život bori s viškom kilograma, i to uglavnom pred televizijskim kamerama te osuđujućim pogledima javnosti.

Zvali su me debelom i ružnom u medijima gotovo cijelog života. Razumijem da prosuđivanje dolazi s teritorijem, ali te su mi izjave slomile srce i uništile moje samopouzdanje, otvoreno je priznala 35 godina stara britanska televizijska voditeljica, glazbenica i dizajnerica koja je zbog toga neko vrijeme bila ovisno o alkoholu i opojnim sredstvima.

Zamijenila sam droge s hranom i samo se debljala. Jedem svoje osjećaje. Kada sam uzrujana, ne držim se dijeta, pojasnila je Kelly. Tijekom života isprobavala je razne dijete, gubila kilograme i vraćala ih ponovo natrag.

Slika nije dostupna Lakše i za 68 kilograma: 10 slavnih dama koje su iznenadile rezultatima nakon dijete

Važnost zdrave prehrane i vježbanja spoznala je 2009. godine kada se natjecala u popularnom showu "Ples sa zvijezdama". Iako je zbog jakog režima vježbanja izgubila oko 10 kilograma, na početku je i dalje jela brzu hranu i osjećala se loše na treninzima.

Kada joj je plesni partner Louis van Amstel dao prijedlog da prijeđe na prehranu s mnoštvom bjelančevina i manjkom ugljikohidrata, vidjela je nevjerojatne rezultate. No nakon prestanka emitiranja showa vratila se svojim starim porocima te je vratila sve kilograme.

POSTALA JE VEGANKA
Tri godine kasnije postala je veganka te je počela konzumirati samo hranu biljnog porijekla. Iako i veganska prehrana može biti loša ako se konzumiraju iznimno procesirani proizvodi i brza hrana, s vremenom je naučila ono što joj je potrebno njezinu tijelu da bi se osjećala dobro.

Nekad sam mislila da je veganska hrana dosadna. Sada se zabavljam s hranom više nego ikada prije, otkrila je.

Slika nije dostupna 12 namirnica koje trebate jesti za doručak ako želite smršavjeti

LJUBITELJICA JE POVREMENOG POSTA
Kelly Osbourne velika je ljubiteljica povremenog posta (intermittent fasting). Riječ je o vremenski ograničenom načinu prehrane koji uključuje konzumaciju hrane u prozoru od osam sati dnevno, te suzdržavanje od konzumacije bilo kakvog jela ili kaloričnih pića u prozoru od preostalih 16 sati.

Povremeni post se pokazao kao odličan način za gubitak težine i masti uz zadržavanje postojeće mišićne mase zbog čega se njime služe brojne slavne dame.

Kelly dan započinje kavom, a prvi obrok koji konzumira je zeleni sok prepun nutrijenta koji je hidrira i daje energiju za obavljanje svakodnevnih sitnica. Štoviše, sokove i smoothieje slavna Britanka „jede“ u prvom dijelu dana. Prije nego što se zatvori prozor hranjenja, pojede uravnotežen obrok sastavljen od bjelančevina, ugljikohidrata i zdravih masti.

Voda Tablica kilograma: Koliko je vode dnevno dobro piti za lakše mršavljenje?

REDOVITO VJEŽBA
Ipak, redovita vježba pokazala se najučinkovitijim oružjem za smanjivanje tjelesne mase. Kelly vježba s osobnom trenericom Lacey Stone barem tri put tjedno. Točnije, izmjenjuje kratke, ali intenzivne serije vježbi visokog intenziteta, diže utege, pliva, trči, vozi bicikl te ide na duge šetnje.

Koliko se Kelly Osbourne promijenila i smršavjela u posljednjih desetak godina, provjerite u našoj fotogaleriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju