Sastojak gotovo svake anti-age kreme postao je pravi hit u svijetu ljepote zbog brojnih blagodati koje pruža, ali što je točno koenzim Q10 i zašto je toliko poseban?

Galerija NIVEA Q10 linija slavi 25. rođendan NIVEA Q10 linija slavi 25. rođendan NIVEA Q10 linija slavi 25. rođendan +11 NIVEA Q10 linija slavi 25. rođendan

Bilo da je vaš cilj zaštititi ili usavršiti svoju kožu, svi traže sastojke koji stvarno djeluju. Među takvim sastojcima svakako su antioksidansi, spojevi koji dijele posebnu supermoć – koče neizbježne kemijske reakcije koje oštećuju stanice kože. To je razlog više da se antioksidansi koriste kao podloga ili, još bolje,  koristite ih na koži cijelog tijela. Sigurno ste već i čuli za koenzim Q10, antioksidans koji uživa veliku popularnost u svijetu zdravlja i njege kože.

Koenzim Q10 pomaže prevenirati znakove starenja

U mladosti naša koža ima dovoljno antioksidansa, a tijelo samo proizvodi zaštitne tvari kao što je koenzim Q10, bez kojeg se u našem tijelu ne bi mogli odvijati mnogobrojni procesi.

NIVEA Q10 linija slavi 25. rođendan NIVEA Q10 linija slavi 25. rođendan Foto: Nova Studio

Koenzim Q10 prirodni je enzim koji se nalazi u izobilju u svakoj stanici ljudskog tijela. Ta dragocjena hranjiva tvar igra ključnu ulogu u načinu na koji naše tijelo pretvara hranu u energiju i sprječava slobodne radikale da oštete stanice (što uzrokuje prerano starenje kože). Budući da uspješno usporavaju starenje kože, imaju važnu ulogu u očuvanju zdravog i mladolikog izgleda kože. Koenzim Q10 s razlogom je antioksidans koji je zvijezda brojnih anti-aging proizvoda.

Kako starimo, vlastita proizvodnja Q10 u našem tijelu usporava se, zato su kreme poput NIVEA Q10 Anti-Wrinkle Power Firming toliko poželjne za njegu kože. NIVEA Q10 krema protiv bora podržava prirodni bioritam kože uz 24-satno djelovanje, što će doprinijeti čvršćoj koži i smanjenju bora.

NIVEA Q10 linija slavi 25. rođendan NIVEA Q10 linija slavi 25. rođendan Foto: Nova Studio

Jeste li znali i da je otkriće Q10 dovelo do Nobelove nagrade?

Dr. Peter Mitchell prvi je dokazao kako koenzim Q10 igra važnu ulogu u opskrbi stanica energijom, a za svoj je rad dobio Nobelovu nagradu. Niveini znanstvenici iskoristili su ta otkrića za izradu prve kreme s koenzimom Q10 na tržištu. Ove godine NIVEA Q10 krema protiv bora koja je lansirana 1998. godine slavi 25. rođendan, a koliko je voljena, pokazuje i činjenica da se svake dvije sekunde jedna proda negdje u svijetu.

Kada je dobro početi koristiti Q10?

Zbog djelovanja antioksidansa na vidljive učinke starenja kreme i serume s antioksidansima možete početi koristiti već sredinom dvadesetih godina. Na taj ćete način kožu oboružati za borbu s izazovima modernog života kao što su stres, brza hrana, onečišćenje zraka i UV zračenje. Kako biste izbjegli oksidativni stres, zbog čijeg djelovanja bore i nastaju, koristite kreme za lice i serume koji sadrže antioksidanse poput onih iz NIVEA Q10 Energy linije za njegu lica jer u kombinaciji sa zdravim životnim stilom pravilna njega može znatno usporiti prerano starenje kože. Uz pomoć učinkovitog sastojka protiv bora – čistog koenzima Q10 u kombinaciji s provitaminom B5, Q10 serum za ciljano popunjavanje bora pomaže u popunjavanju neželjenih sitnih bora na licu.

Koenzim Q10 stimulira proizvodnju kolagena

Q10 je hranjiva tvar koju koža lako upija i pomaže stimulirati proizvodnju kolagena, što pomaže u poboljšanju elastičnosti i teksture. Stručnjaci se slažu da se kreme s Q10 mogu koristiti za posvjetljivanje kože, poništavanje oštećenja od sunca i poticanje proizvodnje kolagena.

NIVEA Q10 linija slavi 25. rođendan NIVEA Q10 linija slavi 25. rođendan Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

NIVEA u svojim proizvodima koristi Q10 koji je 100 % identičan onome koji je prirodno prisutan u koži, pa ne čudi što su NIVEA Q10 dnevna i noćna krema iznimno popularne u svijetu. NIVEA Q10 Anti-Wrinkle Power obnavljajuća noćna krema dolazi s dokazanim noćnim djelovanjem protiv bora. Najbolje je kod te kreme to što povećava proizvodnju kolagena i regeneraciju kože za 56 % dok spavate.

Ako u svoju rutinu njege još uvijek niste uveli antioksidanse, svakako biste trebali. Oštećenje utjecajem UV zraka, zagađenja, toksina i stresa dovodi do preranog starenja koje se očituje na koži. Tu uvelike mogu pomoći antioksidansi poput Q10 omogućavajući vam da stvorite više kolagena i očuvate mladolikost kože pa nikada nije kasno u rutinu njege kože uvrstiti proizvode koji ga sadrže.
 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom NIVEA po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju