Sofia Jirau, 24-godišnjakinja iz Puerto Rica, ušla je u povijest kao prvi model brenda donjeg rublja Victoria's Secret s Downovim sindromom. Sofia je, zajedno s drugih 17 žena, dio najnovije kampanje brenda za kolekciju donjeg rublja Love Cloud.

U objavi koju je podijelila na Instagramu Sofia Jirau proslavila je svoje postignuće fotografijom iz kampanje na kojoj pozira u grudnjaku s cvjetnim uzorkom.

Jednog dana sam to sanjala, radila sam na tome i danas se taj san ostvario. Napokon vam mogu otkriti svoju veliku tajnu. Ja sam prvi model Victoria's Secreta s Downovim sindromom.

Hvala svima vama što ste me uvijek podržavali u mojim projektima. Hvala brendu Victoria's Secret što ste me vidjeli kao modela bez granica i što ste me učinili dijelom sveobuhvatne kampanje za kolekciju Love Cloud. Ovo je tek početak, napisala je Sofia na Instagramu.

Jirau se kultnom brendu donjeg rublja pridružila u ključnom trenutku. Brend se trenutno pomiče od stila supermodela koji predstavljaju anđele Victoria's Secreta te želi prigrliti širu sliku ženstvenosti koja će se obraćati ženama svih tipova tijela. Nova kampanja prva je cjelovita kolekcija lansirana otkako je Raúl Martinez preuzeo vodstvo kao glavni kreativni direktor.

Kolekcija Love Cloud važan je trenutak u evoluciji brenda. Od ekipe nevjerojatnih žena koje su oživjele kolekciju do nevjerojatnog sveobuhvatnog duha na snimanju, ova kampanja važan je dio novog standarda Victoria's Secreta koji stvaramo, kazao je Raúl Martinez za Today.

Sofia Jirau prvi je put privukla pažnju modnog svijeta kada je debitirala na modnoj pisti Njujorškog tjedna mode 2020. godine. Od tada je ova 24-godišnja aktivistica i model iz Puerto Rica pokrenula vlastiti online dućan Alavett te kampanju No Limits, koja se zalaže da osobe s Downovim sindromom ostvare svoje snove.

Maja Maretić mama je dječaka Marka Ivana s Downovim sindromom - 7 "Suprug Dario i ja zahvalniji smo za puno toga zbog Marka Ivana i njegova kromosoma viška"

Svjetski dan sindroma Down obilježava se nošenjem šarenih, rasparenih čarapa Sindrom Down: Razbijanje još jedne predrasude koja se pojavila s rasparenim čarapama

U objavi na Instagramu u kojoj je stavila svoju fotografiju iz kampanje Love Cloud objavljenu u Vogueu Jirau se osvrnula na svoje postignuće, napisavši:

Ljudi moji, sanjajte velike snove. U vama i oko vas ne postoje granice! Hvala svima koji su mi čestitali, jako sam sretna, sretna i radosna.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju