Baš kao i u svakom drugom odnosu, poštovanje prema šogorici je temelj bez kojega se ljubav ne može razviti u svojoj pravoj ljepoti.

Brojne su žene priznale kako nemaju dobar odnos sa svojom šogoricom.

Neki od najčešćih razloga su potpuna razilaženja u mišljenjima i stavovima, nedostatak poštovanja i podrške, nedostatak dobrodošlice u obitelj i namjerno podmetanje, kao jedan od najgorih poteza koje član obitelji može napraviti osobi koja dolazi u tu obitelj.

Ipak, neke šogorice postanu najbolje prijateljice, a mnogi na taj čvrsti odnos gledaju s čuđenjem.

To je doživjela i Valeria koja je na jednoj društvenoj mreži podijelila svoje negativno iskustvo s rodbinskim vezama i pratitelje zamolila za mišljenje.

Moj brat se zaljubio u najbolju djevojku na svijetu, započela je svoju priču. Priča je to koja govori o pravom prijateljstvu, ali i gubitku obiteljske podrške, povjerenja i razumijevanja.

Negdje na pola puta između prijateljstva i obitelji, gradimo odnos sa svojim šogoricama.

Valeria i njezin stariji brat Ian oduvijek su imali odličan odnos. On je samo dvije godine stariji od nje i uvijek su se zajedno igrali, izlazili i družili jer je on savršeno dozirao svoju brigu za mlađu sestru. Kad se zaljubio, Valeria je bila jako sretna. Našao je toplu i brižnu osobu, prekrasnu izvana i iznutra.

U međuvremenu se Valeria također zaljubila i to je, ističe, bio najljepši period njihova života. Družili su se u parovima, putovali, večerali i izgradili čvrsto prijateljstvo. Valeria i njezina šogorica Nicole vremenom su postale najbolje prijateljice.

A onda se dogodio šok. Valeria je neplanirano navratila u derutni obiteljski dom i ondje zatekla svog brata s drugom ženom. Nije dugo razmišljala, odlučila je sve reći svojoj šogorici Nicole, bez obzira na to što se radi o njezinom bratu.

Taj postupak je osudila cijela njezina obitelj. Brat ju je zauvijek prekrižio – posebno jer mu nije dala priliku da sam prizna pogrešku, a roditelji su je optužili kako je svojim guranjem nosa gdje mu nije mjesto razorila jedan brak i izgubila vlastitu obitelj.

Afera Granica prijateljstva: "Trebam li prijateljici reći da je muž vara?"

Šogorice Pet razloga zašto je tako dobro u životu imati šogoricu

Valeria kaže da joj je posebno žao jer njezin brat nije doživio nikakvu osudu od strane obitelji. S druge strane, Nicole će joj zauvijek biti zahvalna i doživotna podrška u svemu što bude radila.

Je li Valeria pogriješila

glasova:

Što vi mislite? 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju