Tijekom ljeta izloženi smo lošim uvjetima – ekstremnim vremenskim (ne)prilikama poput visokih temperatura, UV zračenja, klimatiziranih prostora i morskoj soli – te se nerijetko događa da ljetne radosti ostave trag na koži. Iako bismo ponekad htjele da ljeto traje 365 dana, to rezultira manjkom elastičnosti, nezdravim izgledom i dehidriranom kožom.

Uz nekoliko jednostavnih i učinkovitih savjeta saznajte kako sačuvati ljepotu, ali i zdravlje svoje kože te kako dobro pripremiti kožu za nadolazeće godišnje doba.

1. Čišćenje lica

Čišćenje lica Čišćenje lica Foto: Getty Images

Osnovna rutina njege lica treba započeti dobrim i temeljitim čišćenjem. Idealno je to činiti dva puta dnevno – ujutro i navečer. Jutarnjim čišćenjem uklonit ćete sve nečistoće koje su se potkrale od večeri prije, ali i od izlučivanja koja su se odvijala preko noći. Pritom ćete kožu dobro pripremiti za dan, pa će vam i šminka dulje trajati tijekom dana. Večernji ritual započnite uklanjanjem šminke, bakterija i nečistoća koje će omogućiti koži da se tijekom noći odmori i prodiše.

 

2. Njega kože lica

Bore na licu Bore na licu Foto: Getty Images

Iako nam se ponekad čini nemoguće zadržati preplanuli ten nakon ljeta, pomoću ovih trikova možete još dugo zadržati prekrasnu, osunčanu kožu. Idealan je dodatak beauty rutini gel-krema koja je svoj boom doživjela prije nekoliko godina te postala obvezan dio svake beauty rutine trendeseterica, ali i svih koji drže do zdravlja kože lica.

Spoj lagane želatinaste teksture i mnoštva hidratantnih sastojaka na kožu djeluje umirujuće i osvježavajuće. No uvijek si postavljamo pitanje koji to vrhunski sastojci tvore dobitnu kombinaciju koja kožu čine blistavom i nahranjenom te pomažu prilikom pojave prvih znakova starenja. Radi se o aloe veri, za koju stručnjaci kažu da je idealna za korištenje tijekom cijele godine. Ona djeluje protuupalno, obnavlja i hrani sve tipove kože, a rezultati su vidljivi u vrlom kratkom roku.

Hyaluronic Aloe Jelly gel krema Hyaluronic Aloe Jelly gel krema Foto: PR
Za samu njegu kože slijedi ju nevjerojatna molekula koja djeluje blagotvorno na kožu. Hijalurnoska kiselina opće je poznata kao dio našeg tijela, no ona je mnogo više od toga. Ima nevjerojatnu moć zadržavanja vode, a osim dubinske hidratacije spriječava gubitku elastičnosti kože, pomaže prilikom regeneracije, ali i potiče proizvodnju kolagena koji našu kožu čini vidljivo mlađom.

Gel krema Hyaluronic Jelly Garnier Gel krema Hyaluronic Jelly Garnier Foto: PR

Ta dva sastojka najbolje funkcioniraju kada su u duetu i dolaze u formi gela, koji je ujedno i odlična kombinacija koju nam šalju iz laboratorija Garniera.

Hyaluronic Aloe Jelly hidratantni gel može se koristiti kao dnevna njega, no i kao noćna. Iako je primarni cilj gel-kreme hidratacija vaše kože, one su odličan dodatak i vašoj make-up rutini.

Možete ih iskoristiti kao lagani primer, ujutro umjesto hidratantne kreme, a navečer prije spavanja kako bi vaša koža bila punija, blistavija i ujutro svježa. Osim što ima dva top-sastojka u svom sastavu, preostalih 96 posto također je na prirodnoj bazi.

3. Masaža lica

Masaža lica Masaža lica Foto: Getty Images

Kako biste poboljšali tonus i ljepotu kože, preporučeno je nanošenje gel-kreme na lice i vrat. Malu količinu kreme prstom stavite na svoje lice; obraze, bradu, čelo, nos i područje ispod očiju, kao i vrat. Laganim kružnim pokretima nanesite kremu prema rubu lica i pričekajte da se upije. Dajte si vremena te lagano nanošenje pretvorite i u masažu jer se poboljšava i mikrocirkulacija kože lica, smanjuju se bore, otklanja umor i potiče zdravi sjaj kože nakon ljeta na kojem će vam mnogi zavidjeti.

Hyaluronic Aloe Jelly Hyaluronic Aloe Jelly Foto: PR

Mnoge žene imaju i potrebu za spasom u zadnji čas te istu želatinastu formulu mogu koristiti kao SOS masku koja će u tri minute na vašoj koži napraviti čuda. Debeli sloj gel-kreme nanesite na kožu, pričekajte nekoliko minuta te ostatak uklonite.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju