'Nemoj da moran i sve ću', 'Meni je moj psihijatar rekao da vi ne postojite', 'Pun mi je kufer, a nigdi ću', 'Još nisam pukla, al pucketam', neki su od najpopularnijih natpisa na majicama splitskog brenda Majice by NataK. Nastao je, kaže vlasnica Natalija Klarić, iz inata, a inspiraciju crpi iz svakodnevnih situacija u životu.

Galerija Splitski brend Majice by NataK ima majice s genijalnim natpisima - 20 Splitski brend Majice by NataK ima majice s genijalnim natpisima - 17 Splitski brend Majice by NataK ima majice s genijalnim natpisima - 15 +20 Majice brenda Majice by NataK nose se i u Australiji, Švicarskoj, Njemačkoj, Austriji...

Uvijek sam bila brbljava i voljela sam pričati, ali ne možeš uvijek i svakom sve reći baš tako. Ali možeš preko majice. Većina natpisa, slika i vizuala rodili su se preko noći, poput 'Popila pamet cilog svita'. Naime, to nam je i zaštitni znak na ambalaži.

U prijevodu je ruganje na vlastiti račun jer se, naravno, svi u Splitu vole zafrkavati, pa bilo to na svoj ili tuđi račun, jednostavno smo takvi, govori Natalija Klarić, vlasnica brenda Majice by NataK. Po naravi i temperamentu prava je Dalmatinka, tako da se i posao koji danas živi i koji neizmjerno voli rodio iz dišpeta.

Splitski brend Majice by NataK ima majice s genijalnim natpisima - 4 I Irena Pecotić voli nositi majice splitskog brenda Majice by NataK (Foto: Majice by NataK)

Htjela sam nešto reći svaki dan, ali onako neposredno, pa sam to odlučila reći preko majica, dodaje. A duhoviti i genijalni printevi na Natalijinim majicama govore sami za sebe te se mnogi u njima pronalaze. Od već spomenutih na početku teksta, među najtraženijim natpisima su i:

  • Rodila me mater za sve
  • Iza svakog ludog diteta stoji još luđa mater
  • Ja u kupe ti u špade
  • #samojubav
  • Voli me kao Cruz Eden
  • Ja od jutros nisan stala
  • Život krade more vrati
  • AE
  • Ni orala ni kopala

Najzanimljiviji zahtjev koji je dobila od kupaca bio je kaširani vizual Mišo Kovač u prirodnoj veličini. Naime, za okrugli rođendan jednom njezinom klijentu prijatelji su naručili i nacrtali najoriginalnijeg Mišu ikad.

Splitski brend Majice by NataK ima majice s genijalnim natpisima - 21 Jedan od najtraženijih natpisa na majicama brenda Majice by NataK (Foto: Majice by NataK)

Naravno da je oko vrata ima Hajdukov šal. I naravno da im je trebao kombi jer nije stao u nijedan auto, otkriva Natalija. Što se tiče izrade majica po narudžbi, često radi po željama, ali uvijek se trudi objasniti da za neke pojedinačne slučajeve (kada se radi o jednom komadu) nema smisla raditi neku zahtjevniju grafičku pripremu.

Ali ne treba puno nikome objašnjavati jer imamo stvarno najbolje klijente koji mi jednostavno kažu: 'Nato, aj ti to nešto po svom, bit će super'. Uvijek volim poslati pripremu ili 'mockup' na provjeru jer se često u komunikaciji zna nešto krivo pohvatati. Pa zlu ne trebalo, bolje provjeriti nego printat dvaput, objašnjava. Majice by NataK obišle su svijet pa Nataliju jako obraduju fotografije iz raznoraznih daljina, tipa Australije, Švicarske, Njemačke, Austrije...

Splitski brend Majice by NataK ima majice s genijalnim natpisima - 8 'Popila pamet cilog svita' je i zaštitni znak na ambalaži brenda Majice by NataK (Foto: Majice by NataK)

Majice mi baš ne drži mjesto, tako da ih ima svugdje, dodaje Splićanka čije se majice kupuju za rođendane, dječje poklone, djevojačke i razne obljetnice ili veća druženja, putovanja... Nedavno joj je njezina draga ginekologica naručila majice za svoje prijateljice i njihov put za vikend. Imala je i simpatičnu narudžbu u kojoj je slavljenica htjela razveseliti svoje gošće prijateljice i svakoj od njih naručila je majicu koja opisuje baš nju i njezin karakter.

To je stvarno bilo prekomično raditi. I baš sam se nasmijala, otkriva. Najdraži joj je ipak Secret Santa moment kada radi majice, dukse, felpe, pregače i to za poklon za ispod bora za klijente i njihove najmilije.

Splitski brend Majice by NataK ima majice s genijalnim natpisima - 15 I Irena Pecotić voli nositi majice splitskog brenda Majice by NataK (Foto: Majice by NataK)

Kako sam baš ja najveći fan Djeda Mraza, tako stvarno obožavam raditi poklone i to čak cijele spiskove, koje već u listopadu počinjem dobivati. Moram priznati da sam baš nekako sretna kad mi već u listopadu naruče majicu fritulu (na kojoj je recept za fritule) ili 'Idemo po bor'. Ona je nastala iz manje simpatičnog momenta kada smo mi zaboravili kupiti bor.

Naime, tradicionalno idemo po bor na par mjesta gdje se prodaju, ali pobjeglo nam vrijeme, došao je Badnjak, tri sata popodne, a mi panično tražimo bor. Sjedamo u auto i nađemo jedan jedini kojeg nitko nije htio, ali nama je bio najljepši na svijetu. Rodila se majica 'Idemo po bor' s autom i borom zavezanim za rešetke na krovu.

Naravno da smo se dogodine već sprijateljili s momkom koji prodaje borove, tako da već godinama imamo bor... U zadnji tren, hvala Bogu, smije se Natalija. Od klijenata često dobiva video snimke u kojima se raduju ili smiju kada dobiju svoju majicu, a posebno joj je srcu drag crtež koji joj je nacrtala curica čija je mama naručila majicu za nju.

Splitski brend Majice by NataK ima majice s genijalnim natpisima - 13 Majice brenda Majice by NataK nose se i u Australiji, Švicarskoj, Njemačkoj, Austriji... (Foto: Majice by NataK)

Toliko je bila sretna i naravno da crtež još i danas čuvam, ističe. Isto tako jedna mama lavica je za svoje blizance naručila majice. Veliki su fanovi grupe Psihomodo Pop i išli su na koncert Davora Gopca. Naručili su poklon za omiljenog pjevača, tako da je Natalija dobila i video u kojem se Gobac veseli dobivenoj majici, a dječaci se vesele njemu.

Sama ta situacija bila je jako emotivna jer su dječaci u kolicima i ne hodaju. Puno lijepih trenutaka, predivnih žena majki kraljica...

I ovim putem ih sve pozdravljam jer da nema njih ne bi bilo ni mene.

Osjećam veliku zahvalnost što uvijek baš mene izaberu i kad kažu žena je ženi vuk, baš suprotno - žena je ženi podrška i to velika, podijelila je s nama vlasnica brenda Majice by NataK.

Splitski brend Majice by NataK ima majice s genijalnim natpisima - 6 'Bila sam normalna prije troje dice' - pa genijalno! (Foto: Majice by NataK)

Kupnjom majice s ilustracijom Tisje Kljaković Braić pomozite Udruzi "Nismo same" Kupnjom majice s ilustracijom Tisje Kljaković Braić pomažete Udruzi Nismo same - 2 Kupnjom majice s ilustracijom Tisje Kljaković Braić pomažete Udruzi Nismo same Kupnjom majice s ilustracijom Tisje Kljaković Braić pomažete Udruzi Nismo same +6 Kupnjom majice s ilustracijom Tisje Kljaković Braić pomažete Udruzi Nismo same - 5

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju