Znanstvene studije u kojima se proučavao učinak konzumiranja hrane bogate masnoćama i masnim kiselinama na naš organizam srušile su česti mit o masnim namirnicama u koji mnogi od nas vjeruju.

 

Pedijatar i profesor medicine Aaron Carroll u svojoj knjizi "The Bad Food Bible: How and Why to Eat Sinfully" navodi vrlo korisne informacije.

Postoji jedna stvar koju znamo o namirnicama bogatima masnoćama i masnim kiselinama. Njihovo konzumiranje ne uzrokuje dobitak kilograma. Baš suprotno, zapravo može pomoći pri gubljenju nekoliko kilograma, navodi Carroll.

Konzumiranje namirnica koje su bogate masnoćama nije povezano s debljanjem, već s mršavljenjem

To znači da bi se namirnice poput avokada, lososa i orašastih plodova svakako trebale naći u našoj prehrani. Također, one osobe koje konzumiraju hranu bogatu masnoćama i masnim kiselinama te hranu čiji je udio rafiniranih ugljikohidrata vrlo nizak često znaju izgubiti kilograme i poboljšati zdravstveno stanje.

Tijelu su potrebne masnoće i masne kiseline kako bi ono zdravo funkcioniralo. Kada ne jedemo namirnice iz te prehrambene skupine, umjesto njih onda konzumiramo rafinirane ugljikohidrate i šećer, koji se često povezuju s debljanjem i pretilošću.

Naravno, bitno je znati da nisu sve masnoće jednako dobre za nas te da bismo ih trebali najviše uzimati iz namirnica kao što su avokado, riba, orašasti plodovi i maslinovo ulje.

Pogledajte 9 vrsta "masne" hrane koje pomažu pri mršavljenju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju