Uz multifunkcionalnu vježbu u kojoj se sklekovi i plank udružuju, učvrstit ćemo mišiće tijela koji su zaduženi za pravilno držanje, zaposliti mišiće trbuha i pritom oblikovati ruke.

Galerija Sklank rotacija Integralna tortilja Integralna tortilja +5 Integralna tortilja  

Svakodnevno vježbanje od velike je važnosti za zdravlje cijelog organizma. Već smo duboko zagazili u naš 21-dnevni fit izazov tijekom kojeg s našom trenericom Ninom uz pravilno vježbanje i uravnoteženu prehranu učimo usvajati zdrave životne navike.


Uredski posao koji zahtijeva dugotrajno sjedenje veliki je pritisak za našu kralježnicu, a ubrzani način života redovito postaje izgovor za manjak tjelesne aktivnosti za koju bismo uvijek trebali pronaći barem 10 minuta u danu. Ovoga puta donosimo vam jednostavnu vježbu u kojoj ćete istovremeno obuhvatiti više skupina mišića i u kojoj ćete, dok radite na pravilnom držanju i osnažujete mišiće koji služe kao potporanj kralježnici, oblikovati trbuh, ruke i ramena. Za ovu jednostavnu vježbu potrebna vam je samo prostirka, a vježbati možete ujutro prije posla ili pred kraj dana kako biste otpustili nakupljeni stres.

Sklank rotacija Sklank rotacija Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

VJEŽBA – SKLANK ROTACIJA

Lezite na prostirku u plank položaj s dlanovima u ravnini ramena i s blago podvučenom zdjelicom. Bradu i prsa cijelom težinom tijela spuštajte prema podu. Podizanjem, tijelo otvarajte u rotaciju, ispružite ruku i pogled usmjerite prema stropu. Pri izvođenju ove vježbe obratite pažnju na disanje. Spuštanjem tijela udahnite, prilikom podizanja tijela i rotacije, izdahnite. Radite naizmjenično rotaciju lijeve i desne ruke, a vježbu izvodite 45 sekundi.

Dugotrajno gladovanje štetno je za cijeli organizam stoga u prehranu uvedite jednostavne međuobroke koji će vas zasititi i spriječiti večernja prejedanja. Ovoga puta donosimo vam recept za integralnu tortilju s omiljenim povrćem koju je u par poteza lako pripremiti kod kuće, a može biti zasitan doručak, međuobrok ili pak lagana večera s malo kalorija koja će nahraniti vaše mišiće. Obogatite ju PIK Šunkom u ovitku ili PIK Kuhanom šunkom koja sadrži samo 2% masnoće. Pakiranja tanko narezanih PIK šunki u pliticama pojednostavnit će vam pripremu ovog jela koja u tren oka nestaje s tanjura.

Integralna tortilja Integralna tortilja Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Za izradu PIK šunki birani su najkvalitetniji komadi svinjećeg buta, a sav višak masnoće uklanja se ručno. Spadaju u lagana mesna jela te se lako mogu kombinirati s različitim namirnicama. Pripremu jednostavne tortilje pogledajte u našem videu, a u nastavku vam donosimo recept.

RECEPT – INTEGRALNA TORTILJA

Sastojci:

PIK Šunka u ovitku
• Integralne tortilje
• Rajčica
• Mozzarella
• Zelena salata
• Žuta i crvena paprika

Integralna tortilja Integralna tortilja Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Priprema:

1. Dobro operite povrće i narežite salatu. Žutu i crvenu papriku narežite na tanje trakice, a rajčicu na ploške.

2. Tortilju razrežite od sredine prema kraju na samo jednom dijelu kako biste ju prividno podijelili na četvrtine. Na jednu četvrtinu dodajte zelenu salatu i rajčicu, na drugu četvrtinu dodajte šniticu PIK Šunke u ovitku, potom narezanu mozzarellu ili ju usitnite prstima te na kraju, na zadnju četvrtinu žutu i crvenu papriku.

3. Prvu četvrtinu tortilje preklopite preko druge pa preklapajte u smjeru kazaljke na satu dok je potpuno ne preklopite. Tortilju tostirajte nekoliko minuta u tosteru dok se sir ne rastopi i uživajte u ukusnom i hranjivom obroku.

Integralna tortilja Integralna tortilja Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PIK po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju