Najnoviji beauty trend dolazi iz Koreje, promoviraju ga osnivačice internetskog portala Glow Recipe, Sarah Lee i Christine Chang, a zove se "staklena" koža

Ne čudi zašto se sve više okrećemo Azijatkinjama i njihovim beauty rutinama. Jer ako pogledamo bilo koju Koreanku, Japanku, Kineskinju, njihova koža i kosa toliko su zdrave, blistave, guste da poželimo malo tih gena.

Čista koža bez vidljvih pora koja je blistava i prozračna baš poput komada stakla, to je trend "staklene" kože

Najnoviji trend dolazi iz Koreje, promoviraju ga osnivačice internetskog portala Glow Recipe, Sarah Lee i Christine Chang, a zove se staklena koža.

Prema njihovim riječima to znači čistu kožu bez vidljvih pora koja je blistava i prozračna baš poput komada stakla.

KAKO JE POSTIĆI?

Beauty blogerica i vizažistica Ellie Choi jedna je od glavnih promotorica trenda na društvenim mrežama. Korejski način njege kojim se postiže staklena koža uključuje odlazak u krevet sa savršeno čistom i nahranjenom kožom i nanošenje maske dva puta na tjedan.

1. Večernju rutinu započinje skidanjem šminke. Kožu zatim čisti gelom za pranje lica, a za sve zaostale nečistoće koristi tonik. Zadnji korak uključuje obilato nanošenje kreme za lice.

2. Kako bi koža bila blistava, piling je neizostavan, a Ellie ga nanosi na kožu svaki drugi dan.

3. Što se tiče maski za lice, obavezno koristi tzv. sheet maske (pamučne plahtice s otvorima za oči koje su natopljene aktivnim sastojcima), a stalno naglašava i koliko je za lijepu kožu važna prehrana i pijenje dovoljne količine vode.

 

A post shared by Ellie (@elliejellyb3an) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju