Bijele kuhinje bezvremenska su klasika kod uređenja doma, a u kombinaciji sa sivom izgledat će još elegantnije i modernije.

Galerija Kuhinje u bijelo-sivoj kombinaciji boja - 4 Kuhinje u bijelo-sivoj kombinaciji boja - 8 Kuhinje u bijelo-sivoj kombinaciji boja - 12 +8 S bijelo-sivom kombinacijom u kuhinji ne može se pogriješiti

Siva boja kuhinji će dati sofisticiranost, a bjelina prozračnost i vedrinu. Ovisno o preferencijama i stilu uređenja doma, birati možete od najsvjetlije do najtamnije nijanse sive. Za manje kuhinje preporučuju se svjetlije boje, pa tako i svjetlija siva, dok u većim kuhinjama slobodno možete koristiti nijanse po želji, ali i tu treba paziti, odnosno dodati akcente jačih boja.

Bijele kuhinje bezvremenska su klasika kod uređenja doma, a u kombinaciji sa sivom izgledat će još elegantnije i modernije

Meke, blijedo-sive boje odličan su odabir za manje kuhinje, ali većim prostorima možda će trebati neki dijelovi odvažnije boje kako bi se spriječilo da izgleda prazno ili previše blijedo. Velikim kuhinjama možete, primjerice, dodati duboku tamnoplavu boju ili žarku boju fuksije.

Hladne sive boje dobro izgledaju uz nehrđajući čelik, a akcenti jarkih boja, poput malih uređaja, vrata ormarića i barskih stolica, dat će prostoru vibrantnost i učiniti ga zanimljivim.

Nova kuhinja za 800 kuna: Kako je stari regal za dnevni boravak postao kuhinja iz snova Majda Mirković iz Pule preuredila je svoju kuhinju sa starim regalom iz dnevne sobe - 6 Majda Mirković iz Pule preuredila je svoju kuhinju sa starim regalom iz dnevne sobe - 7 Majda Mirković iz Pule preuredila je svoju kuhinju sa starim regalom iz dnevne sobe - 3 +5 Majda Mirković iz Pule preuredila je svoju kuhinju sa starim regalom iz dnevne sobe - 1

Bijelo-siva kombinacija nepogrešiv je izbor za sve stilove uređenja kuhinja, moderne, klasične pa i kuhinje starinskog, vintage stila. Možete staviti i dva tona sive, a kada birate akcentne boje najbolje je kombinirati komplementarne boje, koje su jedna pored druge na kotaču boja, ili kontrastne nijanse sa suprotnih strana kotača. Kontrastne boje daju energiju, dok komplementarne boje smiruju.

Kuhinje u boji - 6 Volimo bijele, ali... Deset fotografija zbog kojih se lako zaljubiti u kuhinje u boji

Kako organizirati malu kuhinju I u minijaturnoj kuhinji: Trikovi za uređenje koji će lako stvoriti još prostora

Drveni elementi također će dodati toplinu kuhinjama u hladnijim nijansama sive. Kao i u prirodi, zemljane smeđe, sive i nijanse boje pijeska stvorit će skladnu harmoniju.

Zelena i žuta također će se izvrsno uklopiti u bijelo-sivoj kuhinji, a ako je vaša kuhinja siva sa sjajem jako lijepo će izgledati s akcentima u nebesko plavoj boji.

Kuhinje u bijelo-sivoj kombinaciji boja - 3 Bijelo-siva kombinacija nepogrešiv je izbor za sve stilove uređenja kuhinja (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju