Blagdansko veselje nam je pred vratima, no nema ništa veselo u tome pri pomisli da morate očistiti i spremiti dom za blagdane. Srećom, ima nade za sve one koji se užasavaju generalke stana ili doma. Sve može ići po planu ako se dobro organizirate, ali i kada su pravi alati i pribor u ruci. No, čak i kada mislite da ste sve očistili, uvijek postoje ona skrivena mjesta koja ste jednostavno smetnuli s uma.

Galerija Blagdansko čišćenje Advent Smac 3 Blagdansko čišćenje +1 Blagdansko čišćenje

Podsjetit ćemo vas na pet mjesta na koja najčešće zaboravljate, podijeliti par savjeta, smanjiti stres blagdanskog čišćenja i osigurati vam opuštene praznike.

5 mjesta koje zaboravljate očistiti

1. Mikrovalna

Svi koji imaju mikrovalnu pećnicu, znaju koliko je naporan proces čišćenja. Srećom, postoje razna sredstva koja će za vas odraditi veći dio posla. Našpricajte SMAC brz i jednostavan univerzalni odmašćivač i ostavite da djeluje 10 sekundi, a kasnije samo prebrišite s vlažnom krpom.

2. Otvor ventilacije

Broj bakterija u kupaonici mogu biti poprilično zastrašujuć, pogotovo one na otvoru ventilacije. Prvo skinite poklopac ventilacije, stavite ga u posudu s toplom vodom u koju ste stavili sredstvo za čišćenje. Dok se poklopac namače, uzmite vlažnu krpu i očistite unutrašnjost otvora, a paučinu i prašinu usišite usisavačem. Isperite poklopac i osušite ga. Za ubijanje bakterija i dezinfekciju poklopac pošpricajte SMAC dezinficijensom te ostavite 15 minuta, isperite, osušite te ga i vratite na otvor. Vaš dom je siguran od baketrija.

Blagdansko čišćenje Blagdansko čišćenje Foto: Getty

3. Rolete

Iako su vam prozori besprijekorno čisti, metalne rolete koje mnogi imaju nerijetko zaboravljaju očistiti. Najlakše ćete ih očistiti s mokrom krpom koju ćete omotati oko ruke ili starom čarapom.Namočite ju u vodi te pošpricajte SMAC univerzalnim odmašćivaćem. Osim što će vaše rolete zasjati kao božićna jelka, kućom će vam se raspršiti i ugodan miris.Osim što će vaše rolete zasjati kao božićna jelka, kućom će vam se raspršiti i ugodan miris limuna.

4. Stalak četkica za zube

Nakon pranja zuba, voda s četkice će neko vrijeme zadržavati na dnu što je plodno za razvoj bakterija i gljivica. Dok ste u procesu čišćenja kupaonice, u stalak našpricajte SMAC dezinficijens kroz 15 minuta i isperite. Pustite da se osuši na zraku.

Advent Smac 3 Advent Smac 3

5. Kvake i prekidači za svjetlo

Znate li koliko puta dnevno u prosjeku dotaknete kvaku ili prekidač za svijetlo? Toliko da bi ste se iznenadili kolika količina bakterija na njima postoji. Iako mislite da ih koristite s čistim rukama, nesvjesno prenosite bakterije na ostatak prostorije u kojoj obitavate. Ovaj problem riješite tako da ih redovito brišete s vlažnom krpom pošpricanom dezinficijensom.

Dobitnica poklon paketa SMAC je NIKOLINA ŠARČEVIĆ. Čestitamo!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju