Imate li kod kuće arhivu starih knjiga koje ne čitate i kojih se želite riješiti, nikako ih ne bacajte u smeće već ih iskoristite za uređenje doma. Donosimo 15 prekrasnih ideja i 5 savjeta kako knjige mogu osvježiti prostor u kojem živite

1. Knjige kao stalak
Na noćni ormarić, kupaonsku policu ili stolić u dnevnom boravku posložite par knjiga koje vam bojom pašu uz interijer te na njih stavite vazu, lampu ili neku drugu dekoraciju po vašoj želji. Ova sitnica može izgledati vrlo elegantno i romantično.

Ako vam se boja korica knjiga ne uklapa uz interijer, udahnite joj novo ruho te omotajte korice u ukrasni papir po želji

2. Knjiga u novom ruhu
Ako vam se boja korica knjiga ne uklapa uz interijer, udahnite joj novo ruho. Omotajte korice u ukrasni papir po želji te ih tako osvježene poslažite na police, komodu ili neki drugi namještaj i dobili ste genijalan detalj u vašem domu.

3. Upotrijebite ih za uspomene
Knjige imaju jednu posebnu čar koja nikada neće izaći iz mode. Upravo zbog toga one mogu biti prekrasan ukras, ali i rekvizit za fotografiranje. Na knjigu naslonite buket cvijeća, stare fotografije ili šalicu čaja i dobili ste savršenu kompoziciju za fotografiju.

4. Knjige kao zidna dekoracija
Na zid montirajte male ili velike, kratke ili dugačke police i posložite ih u oblik po želji. Svaku zidnu policu napunite knjigama. Kada se popune, police će izgledati kao savršeni ukras na zidu koji podsjeća na malo umjetničko djelo.

5. Knjige kao stolić
Imate li knjige većeg formata, iskoristite ih kao funkcionalni ukras za dnevni boravak. Knjige stavite na pod, pored fotelje, taburea ili stolca i iskoristite ih kao stolić za mobitel, sok, čaj ili pak kao držač za daljinske upravljače i slične sitnice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju