Bojan Glavašević, sin ratnog izvjestitelja i hrvatskog heroja Siniše Glavaševića, na svom Facebook-profilu objavio je fotografiju svog prvog dana škole i dirljivu priču koja stoji iza fotografije

Za svakog prvašića i njegove roditelje prvi dan škole velik je događaj, a za Bojana Glavaševića, sina novinara Hrvatskog radija Vukovara Siniše Glavaševića koji je izvještavao iz ratnog Vukovara, prvi dan škole ima posebnu težinu i značenje. Uz fotografiju na kojoj je s tatom na svoj prvi dan škole, Bojan Glavašević na svom Facebook-profilu napisao je:

Bojan Glavašević, sin ratnog izvjestitelja i hrvatskog heroja Siniše Glavaševića, na svom Facebook profilu objavio je fotografiju svog prvog dana škole i dirljivu priču koja stoji iza fotografije

Ovo je moj prvi dan škole. I posljednji put da sam vidio svoga tatu.

Probio se iz Vukovara u crvenom golfu dvojci da bi bio sa mnom na prvi dan škole. Ova fotografija, uz još nekoliko koje smo taj dan snimili, neke su od najvrjednijih stvari koje posjedujem, i podsjećaju me koliko je vrijeme koje imamo s našim najmilijima istovremeno i krhko i dragocjeno, i kako zaista trebamo uživati u svakom trenutku koji s njima imamo.

Današnji prvi dan škole za mene je važniji nego inače, jer ove godine u školu kreće jedan vrlo poseban prvašić - moj sin. Podijelio sam s njime uspomenu na svoj prvi dan škole, ispričao mu jednu priču o njegovom djedu Siniši koja je čekala baš ovaj dan da bude ispričana, i naravno - raščistio sam svoj raspored da budem s njim na njegov prvi dan škole.

Nadam se da će njemu, i svim prvašićima koji kreću u školu, uspomena na sutrašnji dan ostati jednako lijepa kao što je meni uspomena na moj prvi dan škole, i mog tatu.




Bojanove riječi dirnule su tisuće ljudi, a neki su u komentarima podijelili vlastite misli:

Duša se stvara u roditeljskom domu, kroz život se samo razvrstavaju ispiti i selektiraju po naučenom kod kuće. To je bogatstvo vrijedno življenja i nitko ga ne može kupiti niti uzeti nekome. Naša sreća je uvijek u nama kao i oni koji nas to nauče. hvala što smo u istom svijetu... I sretan prvašiću i njegovim roditeljima prvi kao i svi slijedeći dani škole, poručila je Lily.

Rasplakaše me već prve dvije rečenice i pogled na sliku. Za 8 dana bit će 26 godina kako sam ja posljednji puta vidjela svog tatu. 11. 9. 1991. otišao je braniti Vukovar kao policajac - još uvijek je među nestalima. Imala sam 16 godina. Ni ne znaš koliko razumijem svaku tvoju napisanu riječ, napisala je Mihaela.

Sjajan čovik... Bojane budi siguran da bi tvoj otac bio na tebe ponosan da je živ... Sretno tvom prvašu, Stjepanova je poruka Bojanu Glavaševiću.
Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju