Španjolska kraljica Leitiza danas slavi 48. rođendan. Rođena je kao Letizia Ortiz Rocasolano 15. rujna 1972. godine u gradu Oviedu.

Galerija Odjevne kombinacije kraljice Letizije - 4 Odjevne kombinacije kraljice Letizije - 9 Odjevne kombinacije kraljice Letizije - 13 +27 Kraljica Letizia i vojvotkinja od Cambridgea

Nakon što je diplomirala novinarstvo na sveučilištu u Madridu, upisala je magisterij na španjolskom Institutu za audiovizualno novinarstvo i počela raditi u novinama “La Nueva Espana”. Jedno vrijeme živjela je u Meksiku i tamo spremala doktorat, ali naposljetku je odustala od njega i vratila se u Španjolsku.

Odjevne kombinacije kraljice Letizije - 9 Brigitte Macrom i kraljica Letizia (Foto: Getty Images/Profimedia)

Tada je započela i njezina karijera televizijske voditeljice i reporterke koja je trajala sve do udaje španjolskog princa Felipea.

U lipnju 2014. godine, nakon abdikacije kralja Juana Carlosa I. i krunjenja Felipea, Letizia je postala španjolska kraljica.

Ankete

(8421) Tko ima najbolji stil?

rezultati povratak glasova6218
rezultati

Za mnoge je upravo Letizia najbolje odjevena članica kraljevskih obitelji. Mnogi njezin stil uspoređuju s jordanskom kraljicom Ranijom, ali postoji jedna velika razlika između njih. Rania uvijek nosi skupocjene odjevne komade slavnih modnih kuća, ali zato će Letizia zablistati i u Zarinoj haljini od 150 kuna.

Odjevne kombinacije kraljice Letizije - 22 Melania Trump i kraljica Letizia (Foto: Getty Images/Profimedia)

Upravo zato i modni znalci daju prednost Letiziji. Usporedbe s britanskim vojvotkinjama nisu ni potrebne jer ih je stilom odavno nadmašila.

Odjevne kombinacije kraljice Letizije - 4 Letizia u kožnatoj haljini (Foto: Getty Images/Profimedia)

Španjolska kraljica uvijek izgleda primjereno, ali ipak malo pomakne modne granice svojim izdanjima. Tako se na otvaranju jedne izložbe moderne umjetnosti svojevremeno pojavila u sjajnoj kožnatoj haljini koja je za žene na njezinoj poziciji nekad bila nezamisliva.

Odjevne kombinacije kraljice Letizije - 13 Na rođendanu nizozemskog kralja Letizia je izgledala kao holivudska zvijezda (Foto: Getty Images/Profimedia)

Na rođendanu nizozemskog kralja Willema-Alexandera izgledala je kao holivudska zvijezda, a tim izdanjem možda se kasnije inspirirala i Meghan Markle za jedno od svojih izdanja.

Meghan Markle u crvenoj haljini Meghan Markle u crvenoj haljini (Foto: Getty Images)

U galeriji pogledajte još izdanja kraljice Letizije koja dokazuju da joj britanske vojvotkinje nisu modna konkurencija.

Kraljica Letizia vs. Meghan Markle u Hugo Boss suknji - 1 Kraljica Letizia vs. Meghan Markle u Hugo Boss suknji - 1 (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju