Španjolska kraljica Leitiza danas slavi 48. rođendan. Rođena je kao Letizia Ortiz Rocasolano 15. rujna 1972. godine u gradu Oviedu.

Galerija +0 Kraljica Letizia vs. Meghan Markle u Hugo Boss suknji - 1

Nakon što je diplomirala novinarstvo na sveučilištu u Madridu, upisala je magisterij na španjolskom Institutu za audiovizualno novinarstvo i počela raditi u novinama “La Nueva Espana”. Jedno vrijeme živjela je u Meksiku i tamo spremala doktorat, ali naposljetku je odustala od njega i vratila se u Španjolsku.

Tada je započela i njezina karijera televizijske voditeljice i reporterke koja je trajala sve do udaje španjolskog princa Felipea.

U lipnju 2014. godine, nakon abdikacije kralja Juana Carlosa I. i krunjenja Felipea, Letizia je postala španjolska kraljica.

Tko ima najbolji stil?

glasova:

Za mnoge je upravo Letizia najbolje odjevena članica kraljevskih obitelji. Mnogi njezin stil uspoređuju s jordanskom kraljicom Ranijom, ali postoji jedna velika razlika između njih. Rania uvijek nosi skupocjene odjevne komade slavnih modnih kuća, ali zato će Letizia zablistati i u Zarinoj haljini od 150 kuna.

Upravo zato i modni znalci daju prednost Letiziji. Usporedbe s britanskim vojvotkinjama nisu ni potrebne jer ih je stilom odavno nadmašila.

Španjolska kraljica uvijek izgleda primjereno, ali ipak malo pomakne modne granice svojim izdanjima. Tako se na otvaranju jedne izložbe moderne umjetnosti svojevremeno pojavila u sjajnoj kožnatoj haljini koja je za žene na njezinoj poziciji nekad bila nezamisliva.

Na rođendanu nizozemskog kralja Willema-Alexandera izgledala je kao holivudska zvijezda, a tim izdanjem možda se kasnije inspirirala i Meghan Markle za jedno od svojih izdanja.

U galeriji pogledajte još izdanja kraljice Letizije koja dokazuju da joj britanske vojvotkinje nisu modna konkurencija.

Kraljica Letizia vs. Meghan Markle u Hugo Boss suknji - 1 Kraljica Letizia vs. Meghan Markle u Hugo Boss suknji - 1 (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju