Krajem prošle godine Google je objavio listu najguglanijih pojmova u raznim kategorijama, među kojima je i uređenje interijera.

Stil uređenja koji se najviše pretraživao bio je takozvani farmhouse stil. U doslovnom prijevodu, farmhouse je seoska kuća, odnosno farma, a ovaj stil opisuje se kao topao, ugodan i opuštajući, s puno šarma i karaktera.

Moderni farmhouse stil odlikuju toplina i jednostavnost koje karakteriziraju prirodne teksture i materijali poput drveta.

Oni koji odluče urediti svoj dom u ovom stilu na jedan se način okreću jednostavnijim, prošlim vremenima, ali konačni je rezultat ipak balans starog i novog, odnosno modernog.

U nastavku pročitajte nekoliko savjeta kako urediti dom u ovom stilu.

Slika nije dostupna Puna bjeline i šarma: Mala kuća kao iz najljepše zimske priče

Slika nije dostupna Nježna oaza s božićnim ukrasima koji dom mogu krasiti cijelu godinu

PRAKTIČNOST

Izvorne seoske kuće bile su ukrašene praktičnim stvarima pa je ta praktičnost važan faktor prilikom uređenja. Za uređenje doma zato se koriste izdržljivi, ali sofisticirani predmeti.

Također, stručnjaci naglašavaju da je kod ovog stila ključno da sve velike komade ne kupujete na jednom mjestu. Bitna je raznovrsnost. Kauč kupljen u primjerice u Ikei može se savršeno uklopiti i u jedan ovakav dom, ali pokušajte ga upariti s nekim vintage komadom namještaja kao što je preuređena drvena stolica.

NE ŽURITE

Ako se odlučite za ovaj stil uređenja, ne žurite se. Šarm i karakter ne postižu se u jednom danu. Ne kupujte predmete samo da biste ih kupili. Umjesto toga prostor uređujte postupno, sa stvarima koje imaju značenje, bez obzira na to jesu li potpuno nove ili desetljećima stare.

Na kraju, vrlo se lako može dogoditi da ovaj stil uređenja izgleda kičasto. Zato pazite da ne pretjerate s detaljima koji zasebno možda izgledaju lijepo, ali zajedno nikako ne.

Slika nije dostupna Upečatljiva i smirena: Ideje uz koje ćete u domu pronaći mjesto za boju koja će obilježiti 2020.

NEUTRALNE BOJE

Odabir neutralnih boja zidova zapravo je prvi korak u uređenju doma u ovom stilu. Pokušajte ne obojiti svaku sobu u različiti boju i izbjegavajte tamne boje za zidove.

Boje koje se uklapaju u ovaj stil su svjetlija bež, pa čak i siva. Zidovi ne moraju nužno biti bijeli.

KOMBINIRANJE STAROG I NOVOG

Ovaj stil uređenja idealna je prilika da u svoj dom uklopite neke stare komade iz primjerice kuće vaše bake. Uključivanje starih, vintage komada zapravo je bitan faktor u ovom stilu.

DRVO, DRVO, DRVO

Ovaj stil uređenja voli drvo. Zato u svoj dom pokušajte dodati što više drvenih komada.

U našoj galeriji pogledajte domove uređene u ovom stilu koji bi vam mogli poslužiti kao dobra inspiracija.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju