Predstava "Stilske vježbe" premijerno je izvedena 19. siječnja 1968. u Teataru ITD. Od tada je izvedena nebrojeno puta, a zbog iste postave koju već 49 godina čine Lela Margetić i Pero Kvrgić ušla je u Guinnesovu knjigu rekorda

Kultna predstava "Stilske vježbe" izvodi se već punih 49 godina, a kao fenomen svjetskih razmjera uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom.

Ova predstava,je najsjajniji predstavnik cijele jedne iznimne kazališne ere, po kazališnoj i glumačkoj kvaliteti već gotovo pedeset godina spada u sam vrh svjetske kazališne produkcije.

Radi se o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve i salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću.

Radi se o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija

Nastale prema originalnoj ideji i u režiji Tomislava Radića i u adaptaciji Tonka Maroevića i Tomislava Radića Stilske vježbe ponudile su kasnih šezesetih godina prošloga stoljeća neuobičajen kazališni format i postale rodonačelnikom novog kazališnog izričaja.

U njemu glumac uz psihološku kreaciju lica kreira i kontekst dramske radnje što je otvorilo prostor novoj vrsti glumačkog autorstva i cijelom jednom kazališnom smjeru i postala svjetski fenomen.

Mogli bismo reći da su "Stilske vježbe" upravo ono što se naziva čarolijom kazališta!

"Stislkim vježbama" želimo sretan rođendan, a vas pozivamo da, ukoliko još uvijek niste, svakako pogledate ovu jedinstvenu predstavu. Raspored izvođenja možete pogledati na web stranici kazališta Planet Art.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju