Predstava "Stilske vježbe" premijerno je izvedena 19. siječnja 1968. u Teataru ITD. Od tada je izvedena nebrojeno puta, a zbog iste postave koju već 49 godina čine Lela Margetić i Pero Kvrgić ušla je u Guinnesovu knjigu rekorda

Kultna predstava "Stilske vježbe" izvodi se već punih 49 godina, a kao fenomen svjetskih razmjera uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom.

Ova predstava,je najsjajniji predstavnik cijele jedne iznimne kazališne ere, po kazališnoj i glumačkoj kvaliteti već gotovo pedeset godina spada u sam vrh svjetske kazališne produkcije.

Radi se o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve i salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću.

Radi se o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija

Nastale prema originalnoj ideji i u režiji Tomislava Radića i u adaptaciji Tonka Maroevića i Tomislava Radića Stilske vježbe ponudile su kasnih šezesetih godina prošloga stoljeća neuobičajen kazališni format i postale rodonačelnikom novog kazališnog izričaja.

U njemu glumac uz psihološku kreaciju lica kreira i kontekst dramske radnje što je otvorilo prostor novoj vrsti glumačkog autorstva i cijelom jednom kazališnom smjeru i postala svjetski fenomen.

Mogli bismo reći da su "Stilske vježbe" upravo ono što se naziva čarolijom kazališta!

"Stislkim vježbama" želimo sretan rođendan, a vas pozivamo da, ukoliko još uvijek niste, svakako pogledate ovu jedinstvenu predstavu. Raspored izvođenja možete pogledati na web stranici kazališta Planet Art.