U ovim jesenskim danima, kada zrak postaje sve svježiji, misli o jabukama, začinima od bundeve i udobnim puloverima dolaze u prvi plan. No, još nešto treba dodati na popis: odgovarajuću njegu kože. Važno je znati svoj tip kože i kako, ovisno o tipu, prilagoditi rutinu njege kože ujesen.

Galerija Hej Organic - 20 Hej Organic - 8 Hej Organic - 4 +16 Hej Organic - 17

Vanjski faktori poput hladnijeg vremena ne mogu narušiti kvalitetu kože ako ju pravilno njegujemo i na vrijeme joj dajemo ono što joj treba. Kada koža počne gubiti vlagu, barijera se može poremetiti, uzrokujući povećanu osjetljivost, suhoću i iritaciju.

Odabir pravih proizvoda polazišna je točka za svakoga tko želi oformiti svoju rutinu njege kože. Ali prije nego što počnete birati te proizvode, morate znati svoj tip kože. Osnovni tipovi su masna, suha i mješovita koža. Vaš je tip određen veličinom vaših pora, stupnjem masnoće i vlage u koži i njezinom osjetljivošću na iritanse iz okoliša.

Hej Organic Hej Organic Foto: Nova Studio

Promjene koje se događaju dok prelazimo u jesensko vrijeme mogu uzeti danak na vašoj koži, posebno kada se vremenski uvjeti drastično mijenjaju iz dana u dan. Razvijanje jesenske rutine njege kože ključno je za održavanje njezina zdravlja. Evo kako prilagoditi svoju rutinu za jesen, na temelju tipa kože i nježne organske kozmetike.

Za masnu kožu - usredotočite se na njegu kože koja smanjuje sebum

Ako imate masni tip kože vaše lice je sjajno, obično s proširenim porama i miteserima. Jesen može biti odlično vrijeme za masniju kožu. Ona je izložena manjem riziku od izbijanja prištića nego tijekom proljeća i ljeta. No, takva koža i dalje treba pomoć. Potražite nježno sredstvo za umivanje na bazi pjene poput hej Organic The Purifier pjene. Ovakva pjena uklanja ostatke šminke i njeguje kožu uljem sjemenki opuncije i arganovim uljem. Ulja su nekomedogena, zbog čega je gel za umivanje učinkovit za masnu kožu. Kao rezultat, koža je svježa i optimalno pripremljena za daljnju njegu.

Hej Organic Hej Organic Foto: Nova Studio

Za potpuni ritual nakon čišćenja lagano pređite blazinicom preko lica osvježavajućim tonikom. hej Organic hranjivi tonik na bazi je vode i sadrži hranjive i ljekovite sastojke koji regeneriraju kožu i daju joj svježinu. Nakon umivanja i tonika nanesite serum i hidratantnu kremu koji sadrže hijaluronsku kiselinu i skvalan kao što su Naked glow boosting serum i Pore refining krema, koji privlači vodu na kožu i može na odgovarajući način hidrirati kožu sklonu aknama bez ikakvog poticaja izbijanja.

Ako imate suhu kožu, koristite bogatu njegu

Suha koža zahtijeva posebnu njegu jer čišćenje pogrešnim proizvodima može dodatno pogoršati suhoću i perutanje. Jedna od najvećih promjena između ljeta i jeseni je pad vlage u zraku, zato će najveća prilagodba jeseni vjerojatno biti rutina hidracije. Rutinu njege ujesen svedite na minimum kako ne biste pretjerano nadražili kožu. Preopterećenje često rezultira nečistoćama, iritacijama i suhim mrljama koje jednostavno ne žele nestati.

Nježno sredstvo za čišćenje poput hej Organic Sensitive gela za čišćenje uklonit će nečistoće bez skidanja prirodnih masnoća s kože jer koži već nedostaje hidracija. Cijela hej Organic Sensitive linija idealna je u hladnijim mjesecima jer snažni aktivni sastojci koje sadrži optimalno hrane i štite kožu u hladnom razdoblju.

Hej Organic Hej Organic Foto: Nova Studio

Nakon čišćenja, serumom osigurajte prirodan glow efekt i zdravi izgled vaše kože. Sensitive Oil Serum osobito će pomoći kod crvenila i suhe kože. I ne zaboravite nanijeti hidratantnu kremu. hej Organic Sensitive 24h možete koristiti i ujutro i navečer za dodatnu vlažnost, brzo će se upiti i ostaviti prekrasan baršunasto mekani osjećaj.

Za njegu mješovite kože koristite hidratantnu kremu umjesto losiona

Osobe s mješovitom kožom imaju masnu T-zonu i suhe obraze. Mješovita koža zahtijeva uravnotežen proizvod jer su pojedini dijelovi kože suhi, a T-zona i brada masni. Iako možda imate tendenciju koristiti snažno sredstvo za čišćenje kako biste kontrolirali masnoću, idealno je sredstvo za čišćenje koje štiti lipidnu barijeru kože, poput Sensitive cleansing gela koji zadržava prirodnu vlažnost dok istovremeno čisti površinsko ulje.

Hej Organic Hej Organic Foto: Nova Studio

Za mješovitu kožu morat ćete posegnuti za dvije razine hidratantne kreme. Sada kada je jesen stigla, vaša T-zona bi mogla biti daleko manje masna nego ljeti i spremnija je za hidraciju. Na područje T-zone nanesite laganu hidratantnu kremu u obliku Naked glow boosting kreme, a na obrazima prijeđite na nešto jaču hidratantnu kremu te koristite i serum kao međukorak. Hej ORGANIC Cactus serum i 24h krema sadrže cvijet i ulje opuncije, koji pomažu u obnovi kože, te hijaluronsku kiselinu.

Ne zaboravite kremu za zaštitu od sunca

Posljednje, nastavite koristiti kremu za zaštitu od sunca. Ovo vrijedi za sve tipove kože i dobi, ali osobito za one koji žele izbjeći oštećenja kože koja dovode do bora i hiperpigmentacije. Mnogi ljudi misle da jednom kada počne jesen više ne trebaju SPF, ali sunce je još uvijek tu i još uvijek se izlažete utjecaju štetnih UV zraka.

Hej Organic Hej Organic Foto: Nova Studio

Hidratantna krema s dodanim zaštitnim faktorom od sunca način je da očuvate svoju kožu. hej Organic Sensitive SPF15 krema s ekstraktom zobi djeluje umirujuće i antioksidativno i štiti kožu od vanjskih utjecaja. Sve hej Organic proizvode za njegu lica možete pronaći u dm poslovnicama i sa zdravom i blistavom kožom uživati u svemu lijepom što vas raduje u jeseni.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom dm po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju