Seks je individualna i vrlo intimna stvar. Iako svi imamo različite potrebe, nakon tog intimnog čina sve bi žene trebale napraviti jednu stvar.

Seks je čin tijekom kojega tijelo prolazi kroz brojne promjene. Iako svatko od nas ima različite želje i potrebe tijelo kod gotovo svih reagira na vrlo sličan način.

Jedna od tih reakcija je i potreba za mokrenjem nakon seksa. Ona kod nekih može biti vrlo snažna i trenutna, dok se kod drugih žena pojavi nakon nekoliko minuta. Tu potrebu nikako ne bismo trebali ignorirati.

Zašto nam se mokri nakon seksa?

Naše je tijelo vrlo sofisticiran stroj čija je uloga da nas maksimalno zaštiti od potencijalnih opasnosti koje vrebaju u našoj okolini.

Jedna od tih opasnosti krije se u bakterijama. Naime, tijekom seksualnog odnosa tijelo je izloženo brojnim bakterijama koje se mogu ''sakriti'' na mjestima na kojima ih nikako ne želimo.

Neven Kapun, dr. med., spec. urologije, objašnjava kako je upala mjehura direktno povezana sa seksualnim odnosom.

Tijekom seksualnog odnosa bakterije se kroz mokraćnu cijev šire prema mjehuru, što kod žena može dovesti do akutne upale urinarnog trakta. Uriniranjem nakon seksa zapravo 'čistimo', odnosno ispiremo urinarni kanal od bakterija' ističe Kapun.

Upravo zbog toga, ako osjetite snažnu potrebu za mokrenjem nakon seksa, odgodite maženje za nekoliko minuta i poslušajte svoje tijelo.

Žena drži lisice Hm, slažete li se? Detalji iz seksualnog života koje ne biste trebali dijeliti s prijateljicama

Seks O da! Tri sigurna znaka da imate odličan seks s partnerom

Igra za parove Ovih 30 pitanja vraćaju strast u spavaću sobu parova koji su zanemarili seks

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju