Upravo ste upoznali nekoga i osjetili da među vama postoji kemija, a onda ste osjetili i potrebu za slanjem neke domišljate poruke? No što ako na poruku ne dobijete brzi odgovor? Hoćete li se zbog toga osjećati tjeskobno, povrijeđeno, tužno...? S druge strane, što ako dobijete odgovor, ali on ne bude u skladu s vašim očekivanjima? Hoćete li se i tada loše osjećati?

Ako se na početku nove veze nađemo u situaciji u kojoj pošaljemo poruku, ali ne dobijemo odgovor ili odgovor koji dobijemo ne bude u skladu s našim očekivanjima, vrlo lako možemo zapeti u razmišljanju o tome zašto nismo dobili odgovor ili što kratki odgovor koji smo dobili znači. U takvim situacijama mnoge se osobe znaju osjetiti odbačeno iako za takvo što u stvarnosti nema potrebe.

Naime, kada se dopisujemo s osobom koju još uvijek ne poznajemo dobro, lako donosimo zaključke koji ne odgovaraju istini. Razlog je to što poruke koje šalje druga strana interpretiramo na temelju vlastitih emocija i očekivanja pa je vjerojatnost da porukama nametnemo pogrešan ton vrlo velika.

Pogrešno tumačenje poruka može na samom početku uništiti odnos koji možda ima potencijala. Da se to ne bi dogodilo, u nastavku pročitajte mali vodič o tome što raditi, a što ne prilikom dopisivanja s novom osobom u vašem životu.

Prije nego odjurite u wc, uživajte s partnerom u trenucima nakon intimsnih trenutaka Što činiti, a što ne? Odgovori na važna pitanja o higijeni nakon seksa

Ne trošite vrijeme na proučavanje društvenih mreža vašeg partnera Pet grešaka koje radimo nakon prekida veze zbog kojih ne možemo krenuti dalje

ŠTO ČINITI

1. Na početku pišite kratko i jednostavno

Ako ste osoba koja piše duge poruke i ulaže puno energije u ono što šalje, imajte na umu da drugoj strani možda neće biti ugodno komunicirati bilo kakve osjećaje tijekom početnog dopisivanja. U ranim fazama dopisivanja najsigurnije je slati praktične poruke kojima ćete reći ono potrebno, ali nećete pretjerati.

2. Ne postavljajte prevelika očekivanja

Djelujte pod pretpostavkom da čak i odgovor od nekoliko riječi na vašu poruku ne predstavlja odraz osjećaja druge strane, nego je to samo potvrda primitka vaše poruke.

Također, imajte na umu i da ćete biti ranjiviji ako postavite prevelika očekivanja o tome kako bi odgovori suprotne strane trebali izgledati, kao i da osobu s kojom ste se tek počeli dopisivati ne poznajete dovoljno dobro pa ne znate kako funkcionira u svijetu poruka.

3. Nazovite

Ponekad je poziv bolji potez od razbijanja glave porukama, njihovim sadržajem i analiziranjem odgovora. Za razliku od poruka, na ovaj način osoba s druge strane čut će vaš glas i vi njezin pa ćete čuti i ton glasa i osjetiti raspoloženje osobe dok razgovara s vama, što će vam pružiti puno pouzdanije informacije o tome kako se osjeća.

ŠTO NE ČINITI

1. Ne zamarajte se vremenom

Nemojte se zamarati time koliko vremena drugoj strani treba za odgovor. To što vi šaljete poruke osobi koja vam se sviđa ne znači da ona mora djelovati u skladu s vašim rasporedom. Uostalom, postoji cijeli niz razloga zbog kojih vam osoba ne odgovara u najkraćem mogućem roku - možda joj je isključen zvuk ili mobitel, možda radi, možda spava, možda se tušira... Budući da nikad ne možete sa sigurnošću znati zašto odgovor "kasni", najbolje je ne pokušavati analizirati izostanak brze reakcije jer će to samo pridonijeti vašoj bespotrebnoj anksiozosti.

2. Ne šaljite previše osobnih informacija prerano

Kada u vaš život uđe nova osoba, podsjetite se da još uvijek ne znate sve o njoj o njoj, pa tako ne znate ni koliko joj je ugodno dijeliti osobne informacije i osjećaje na samom početku veze, posebno u porukama.

Isto to ta osoba ne zna o vama, a poruke lako mogu postati podložne pogrešnom tumačenju. Dijeljenje previše osobnih detalja, posebno na početku veze, previše je složeno za dopisivanje. Takve razgovore obavljajte užvo.

3. Provokativne poruke čuvajte za kasnije

Pokušajte na samom početku veze izbjeći slanje previše provokativnih poruka. Kada jednom napravite taj korak, nema povratka, zato poruke i fotografije provokativnog sadržaja čuvajte za one dane kada se ipak malo bolje upoznate.

Par u krevetu 10 ženskih rečenica tijekom seksa koje muškarci ne vole

Bračni par U tome je tajna: Sedam jasnih znakova da imate dobrog supruga

4. Ne očekujte uvijek nešto zauzvrat

Ako pošaljete poruku i odmah očekujete odgovor, možda ćete sabotirati vezu jer ćete u svojoj glavi postaviti očekivanja da vam druga osoba odgovori na određeni način i u određeno vrijeme. Ako osobi, primjerice, pošaljete poruku "stalno razmišljam o tebi", nemojte ih odmah zamišljati kako vam odgovaraju isto, nego ih zamislite kako se smijulje dok čitaju vašu poruku. Odsutstvo odgovora ne znači nužno da druga osoba ne cijeni ono što ste napisali.

5. Ne brzajte s odbacivanjem

Ako ste osobi poslali poruku u kojoj ste pokazali interes da je opet vidite, ali ona vam ne odgovara ili se odgovor koji ste dobili ne podudara s onim što ste vi izrazili, ne srljajte prema najgorem scenariju. Zapamtite da ste tek na početku i da još ne poznajete stil komuniciranja te osobe - možda ona poruke ne voli ili ih ne koristi za prenošenje emocija.

Zaključno, mnogi na početku odnosa koriste poruke kako bi se bolje povezali, međutim, kada dopisivanje ne ide onako kako smo očekivali, često se dogodi pogrešno tumačenje poruka, što onemogućuje razvoj veze. Zato na početku veze krenite s kratkim i jednostavnim porukama, a kada osobu upoznate i shvatite na koji način funkcionira, pišite sve što vam srce zaželi.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju