Brazilska blogerica Raina Trindade smršavjela je 47 kilograma, ali i dalje misli da je pretila osoba

Brazilska blogerica Raina Trindade smršavjela je nevjerojatnih 47 kilograma. S viškom kilograma borila se godinama, zbog čega je često puta bila zadirkivana u školi. Da bi smanjila obujam svojeg tijela znala je posegnuti za opasnim metodama brzopoteznih dijeti i čudotvornih tableta.

No s takvim je ponašanjem prestala kada su je liječnici upozorili da bi mogla razviti probleme sa srcem.

Umjesto toga odlučila se za barijatrijsku kirurgiju, odnosno kirurško smanjivanje želuca uz što je uspjela smršavjeti 47 kilograma. No iako je njeno tijelo vidljivo tanje, u njenom umu ona se još uvijek smatra pretilom osobom.

'Barijatrijska kirurgija nije čudotvorni lijek. Shvatila sam nakon operacije da je na meni odluka hoće li ova metoda biti uspješna. Još uvijek vodim bitku sama sa sobom, jer iako je u tjelesnom smislu uspjela, još uvijek imam problema sa svojim umom,' ističe 29 godina stara Brazilka.

Stručnjaci pojašnjavaju da Rainina reakcija nije neobična, te da ista pati od takozvane 'fantomske debljine'. Riječ je o unutarnjoj percepciji pojedinca koji ga sprječava da vidi svoje novo tijelo zbog dugogodišnje borbe s kilogramima.


'Još uvijek mislim da sam debela, i svakoga dana razmišljam o tome da pojedem lošu hranu koju sam nekoć voljela. Izgledam mršavo i fit, ali u mojem umu još uvijek imam želju za hranom koja je skoro narušila moje zdravlje,' ističe Rain Trindade.

Na svojem Instagram profilu, kojeg prati 114 tisuća osoba, dijeli svakodnevnu borbu s kilogramima, daje savjete za mršavljenje, ali i pokušava nadahnuti druge žene da počnu živjeti zdravije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju