Jednostavno modno pravilo piramide sastoji se od 6 razina, a svaka žena sa stilom zna da se u tim kombinacijama skriva formula za savršen izgled

Pravilo piramide nije vezano samo uz prehranu, već i uz modu. Iako se svi razlikujemo po stilu odijevanja i svatko definira ''savršenstvo'' na svoj način, savršena formula za dobro odijevanje ipak postoji.

Pravilo piramide slijede sve žene sa stilom jer je jednostavno i na taj način osiguravaju da u svom ormaru pronađu sve što im treba za svaki dan.

Pravilo piramide sastoji se od 6 razina, a basic stvari bi trebale zauzimati 35 % ormara

Pravilo piramide se sastoji od 6 razina. Evo čime biste trebali “napuniti” svoj ormar.

1. Basic stvari – 35 posto

Pod basic komade spadaju oni komadi odjeće koji se lako i lijepo kombiniraju i idu uz većinu gardorobe. To su primjerice klasične bluze, crne hlače, bijela košulja, obične pamučne majice, traperice. Ti osnovni komadi trebali bi zauzimati 35 posto ormara.

2. Casual odjeća – 20 posto

Casual odjeća poput tenisica i majica trebala bi činiti 20 posto vašeg ormara. To je odjeća i obuća koju koristimo vrlo često.

3. Poslovni look – 20 posto

Klasična haljina na preklop ili sako odličan su izbor s kojim možete upotpuniti svoju garderobu. Takva vrsta odjeće koja se može koristiti za poslovne prilike trebala bi zauzimati 20 posto vaše garderobe.

4. Sezonske stvari – 10 posto

Četvrta i peta razina piramide trebale bi sadržavati po 10 posto svaka. Čertvrtu razinu čine sezonske stvari poput kupaćih kostima, zimskih kaputa ili espadrila.

5. Večernji izlazak – 10 posto

Odjeća za večernje izlaske poput koktel-haljina ili cipela na visoku petu trebale bi činiti 10 posto vaše garderobe.

6. Modni dodaci i nakit – 5 posto

Modni dodaci i nakit, poput naušnica i remena, nalaze se na vrhu piramide, a trebali bi zauzimati tek 5 posto vaše garderobe.

Pročitajte i 7 pravila dobrog odijevanja najstrože modne kritičarke.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju