Britanska kraljica Elizabeta II. vitalna je devedesetogodišnjaka. Svoju dobru formu između ostalog zahvaljuje i zdravoj prehrani iz koje nedostaju neke namirnice koje se mogu naći u gotovo svakom hrvatskom kućanstvu


Britanska kraljica Elizabeta II. ima vrlo discipliniranu prehranu. Ona već dugi niz godina jede hranu s niskim postotkom ugljikohidrata.

Na tanjuru britanske kraljice nikad se neće naći riža, krumpir i tjestenina. S druge strane, Elizabeta II. ponekad uživa u čokoladnim slasticama.

Upravo zato na njenom se tanjuru nikad neće naći riža, tjestenina i krumpir, priznao je njezin bivši chef Darren McGrady.

Čak i kada jede sendviče kuhari uvijek odstrane koricu s ovog izvora ugljikohidrata kako bi smanjili cjelokupnu kalorijsku vrijednost.

Omiljena čokolada

Također, iz kuhinje u Buckinghamskoj palači je zabranjeno korištenje češnjaka.

Iako je ova namirnica vrlo zdrava, ostavlja neugodan zadah u ustima koji nije poželjan dodatak u protokolarnim dužnostima kraljevske obitelji.

S druge strane, britanska kraljica je velika ljubiteljica čokolade, a jede sve od čokoladnih krema do torti. Uživa i u svježem voću poput manga, jagoda i bresaka.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju