Britanska kraljica Elizabeta II. ima vrlo discipliniranu prehranu. Ona već dugi niz godina jede hranu s niskim postotkom ugljikohidrata.
Upravo zato na njenom se tanjuru nikad neće naći riža, tjestenina i krumpir, priznao je njezin bivši chef Darren McGrady.Na tanjuru britanske kraljice nikad se neće naći riža, krumpir i tjestenina. S druge strane, Elizabeta II. ponekad uživa u čokoladnim slasticama.
Čak i kada jede sendviče kuhari uvijek odstrane koricu s ovog izvora ugljikohidrata kako bi smanjili cjelokupnu kalorijsku vrijednost.
Omiljena čokolada
Također, iz kuhinje u Buckinghamskoj palači je zabranjeno korištenje češnjaka.
Iako je ova namirnica vrlo zdrava, ostavlja neugodan zadah u ustima koji nije poželjan dodatak u protokolarnim dužnostima kraljevske obitelji.
S druge strane, britanska kraljica je velika ljubiteljica čokolade, a jede sve od čokoladnih krema do torti. Uživa i u svježem voću poput manga, jagoda i bresaka.