Jesenski ekvinocij ili ravnodnevnica donosi promjene za sve horoskopske znakove. Ove godine, 23. rujna, Sunce će biti točno iznad ekvatora, što će rezultirati jednakom duljinom dana i noći, a to može djelovati vrlo emocionalno na ljude diljem planeta.

 

 1. Ovan

Ovnovima baš i neće odgovarati ovaj period jer obično naginju krajnostima, a sada je vrijeme da se posvetite traženju ravnoteže. Vaga, čija sezona počinje baš 23. rujna predstavlja vašu polarnu suprotnost pa će zato ovi dani biti izazovni. Dajte sve od sebe da težite ravnoteži.

2. Bik

Jesenski ekvinocij je uravnoteženo i vrlo elegantno doba godine, baš kao što su bikovi. Zato vam se preporuča da iskoristite ovaj period, izađete iz svoje zone ugode te baš ovih dana napravite planove za nova i nekonvencionalna iskustva.

3. Blizanci

Blizanci se najbolje osjećaju tijekom ljeta pa se dolaskom jeseni u njih može uvući osjećaj samoće, a to je nešto što ovaj horoskopski znak ne podnosi. No sada je vrijeme da se ponovno povežete sa svojim unutarnjim djetetom i svim stvarima koje volite, a koje su dio jeseni.

4. Rak

Ekvinocij je solarni fenomen koji označava savršenu ravnotežu između dnevnog svjetla i tame. Ovo možda neće tako snažno odjeknuti kod rakova, koji su lunarna bića i njima vlada Mjesec. Zato će osjetiti utjecaj punog Mjeseca 29. rujna. Tada je vrijeme da rakovi u svoj život unesu ravnotežu.

5. Lav

Sunce vlada planetom lava pa na njih jako utječu nebeske promjene poput solsticija i ekvinocija . To je lavovima ujedno poziv da se oproste od ljetnih radosti iza nas i prigrle prigušene tonove jeseni. Lavovima će itekako nedostajati manjak sunca, ali će ove godine dati sve od sebe da uživaju u zrakama jeseni.

6. Djevica

Baš sam kraj sezone djevice obilježava jesenski ekvinocij Pod utjecajem djevice, društvo u cjelini je organizirano i uredno, odbacuje nepotrebnu prtljagu i ulaže u samopoboljšanje, slično kao i sam znak. No dolaskom ove promjene 23. rujna, zvijezde će sve zapitati jesmo li sigurni da je prošlost uistinu u prošlosti. Djevice će s velikom sigurnošću na to dati pozitivan odgovor.

23. rujna i noć i dan traju 12 sati. Ta promjena utječe i na horoskopske znakove.

7. Vaga

Nitko neće više uživati u jesenskom ekvinociju i danima nakon njega nego vage. Udobno će se smjestiti u svoja četiri zida, navući udobnu odjeću, tople čarape, skuhati si omiljeno jelo i promatrati kako se polako ali sigurno priroda počinje mijenjati. Vage su tada najsretnije.

8. Škorpion

Škorpioni više od svih vole tajnovitost. Nekada čak i djeluju iznimno hladno na prvu, no kada ih se bolje upozna vidi se sva njihova toplina, a ta tajanstvenost postaje vrlo privlačna. Nerijetki pripadnici ovog znaka imali su teško ljeto. S dolaskom jeseni pronaći će utjehu u sjenama hladnoće. Bit će to vrijeme pravog osvježenja njihova života.

Sheldon Copper iz serije 'Teorija velikog praska' Tri horoskopska znaka koja najmanje vjeruju u - horoskop

Julie&Julia Slažete li se? Ova tri horoskopska znaka najbolje kuhaju

9. Strijelac

Kraj ljeta strijelcima teško pada jer obožavaju putovanja, more i sve što je vezano uz ljeto. Ekvinocij pak zahtijeva trenutak smirenosti i ravnoteže. Strijelci bi si trebali dopustiti biti mirni ovih nekoliko dana, odložiti svoje telefone i putovnice te uči u jesensku sezonu s nekoliko dubokih udaha. Vrijeme za putovanja će opet doći.

10. Jarac

Jarac je poslovno orijentiran znak koji razumije da je promjena stalni, ciklički aspekt života. Kada dođe vrijeme za provođenje promjena, oni zgrabe priliku. Jesenski ekvinocij služi kao podsjetnik da ono što je nekada djelovalo možda više nije učinkovito, signalizirajući potrebu da prilagodite svoju rutinu.

11. Vodenjak

Uz svoju humanitarnu prirodu, vodenjaci su uvijek introspektivni. Ovogodišnji ekvinocij će potaknuti ovaj idealistički znak da posjeti nova mjesta i nauči nove stvari. Oni također uživaju biti korisni, ali neće biti upadljivi u tome. Radit će to u tišini.

12. Ribe

Ribe su zapravo pravi romantičari u srcu. Imaju velika očekivanja od sebe i nikada ne staju. No ekvinocij ih ove godine poziva na to da barem na kratko stanu i čuju poruku koju trebaju čuti. Nadolazeća jesen donijet će čaroliju u njihov život, možda baš ondje gdje se ranije nikada nisu nadali.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju