Četiri krvne grupe – A, B, AB i 0 – mnogo toga mogu reći o pojedincu. Koju vam vrsta hrane i piće najbolje odgovara, ali i kojim ste bolestima izloženiji. Nedavne znanstvene studije otkrivaju i neke nove karakterne i znanstvene zanimljivosti koje su tipične za osobe s pojedinom krvnom grupom

1. Krvna grupa 0
Osobe s krvnom grupom 0 imaju duplo više šanse da privuku određene vrste komaraca nego ljudi s drugim krvnim grupama, otkrila je studija Japan's Institue of Pest Control Technology.

Uz to, ove osobe teže podnose stres, jer se kod nje hormon kortizol dulje zadržava u organizmu, a može proizvesti sve od preuranjenog starenja do naglih napadaja želje za brzom hranom. Osobe s krvnom grupom 0 su srdačne, druželjubive i otvorene.

2. Krvna grupa A
Časopis Neuropsychobiology je objavio kako osobe s krvnom grupom A imaju veću sklonost ka opsesivno-kompulzivnim poremećajima.

Japanski istraživači istražuju učinke pojedine krvne grupe na karakter i temperament još od 1930-tih godina prošlog stoljeća, a posebno ih fasciniraju osobe s krvnom grupom B jer su psihološki vrlo kontradiktorne

Iako nije jasna veza između takvog ponašanja i krvne grupe, japanski istraživači su dokazali da je krvna grupa A najupornija, odnosno da su spremni poduzeti što god je potrebno bez obzira na osobnu frustraciju ili zamor određenim problemom. Krasi ih inteligencija, nenametljivost te lojalnost.

3. Krvna grupa B
Japanski istraživači istražuju učinke pojedine krvne grupe na karakter i temperament još od 1930-tih godina prošlog stoljeća, a posebno ih fasciniraju osobe s krvnom grupom B jer su psihološki vrlo kontradiktorne.

Istraživači u zemlji izlazećeg sunca su otkrili da su osobe s ovom krvnom grupom kreativne, strastvene i snažene osobe. S druge strane, osobe s ovom krvnom grupom mogu biti sebične i nepredvidljive.

4. Krvna grupa AB

Krvna grupa AB povećava rizik od poremećaja pamćenja, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu Neurology.

Istraživači su testirali osobe različitih krvnih grupa starije dobi i uočili da osobe s AB krvnom grupom imaju više poteškoća u učenju i pamćenju podataka u trećoj životnog dobi od drugih krvnih grupa. S druge strane riječ je suosjećajnim osobama koje se lako prilagođavaju svakoj situaciji bez da izgube svoju individualnost.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju