Med obično konzumiramo kao dodatak čaju, ali možemo ga piti i samo s vodom
Med obično konzumiramo kao dodatak čaju, ali možemo ga piti i samo s vodom (Foto: Getty Images)
Zdravlje & prehrana

Osam razloga zbog kojih je dobro piti vodu s medom svako jutro

17-10-2018 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Opće je poznato da je med jedna od najzdravijih namirnica na svijetu. Kaže se da zdravlje dolazi iz trbuha, pa je svakodnevno konzumiranje meda najbolji način da u potpunosti iskoristite sve njegove dobre strane.

Medu se posebno mogu radovati osobe koje imaju problema s lošom probavom. Točnije, sa zatvorom stolice. Jedan jednostavni napitak s medom koji se svako jutro mora konzumirati natašte probudit će sporu probavu.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Ana Maslać Plenković poput princeze Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak Ulična moda u centru Zagreba - 12 I visoke čizme Trudnica iz Zagreba vrhunski se sredila, nosi najpoželjniju zimsku haljinu, i to kratki model

SASTOJCI:
- 2 dl mlake vode
- 1 puna čajna žlica meda

PRIPREMA: Dobro promiješajte vodu i med, pričekajte da se on u potpunosti otopi i zatim popijte. Voda mora biti mlaka, a nikako vrela jer visoka temperatura uništava sve hranjive i blagotvorne tvari u medu.

KAKO VODA S MEDOM DJELUJE NA NAŠE TIJELO?

1. Olakšava prolaz hrane u probavnom sustavu, tj. iz tankog u debelo crijevo.

2. Neutralizira plinove koji se proizvode u probavnom sustavu.

3. Umiruje želudac. Istraživanja su pokazala da pomaže i kod liječenja čireva na želucu ili bakterijskog gastroenteritisa.

4. Detoksificira organizam, tj. pomaže u izbacivanju toksina.

5. Uz dodatak soka od limuna postaje saveznik u mršavljenju.


6. Djeluje antibakterijski. "Sirovi" med pun je enzima, vitamina i minerala koji se bore protiv štetnih bakterija.

7. Olakšava alergije tako što pomaže tijelu da se "aklimatizira" na pelud i tako smanjuje osjetljivost na okoliš.

8. Regulira razinu šećera u krvi.

Pročitaj još
Pročitaj još