Iako je na prvi pogled izazovno urediti mali balkonski prostor, samo trebamo slijediti nekoliko jednostavnih koraka kako bi taj pothvat bio zabavan i uspješan.

Galerija Balkoni Melise Bečić iz Sarajeva Balkoni Melise Bečić iz Sarajeva Balkoni Melise Bečić iz Sarajeva +10 Glavni adut malog balkona jest pogled na Sarajevo

To nam je potvrdila i Melisa Bečić iz Sarajeva koja je u svome domu uredila čak dva mala balkona. Jedan je sasvim okrenut prema Sarajevu i pruža bajkoviti pogled, dok je drugi okrenut samo djelomično prema gradu, ali je jednako šarmantan.

Oba balkona, s obzirom na inspiraciju vlasnice, ali i godišnje doba, često mijenjaju svoje ruho. U proljeće i ljeto balkone krasi cvijeće, dok svake jeseni ambijent grade mekane dekice, jastuci te razni detalji koje Melisa pažljivo odabire.

Balkoni Melise Bečić iz Sarajeva Balkoni Melise Bečić iz Sarajeva (Foto: Privatna arhiva)

Prvi balkon, govori nam Melisa, sadrži tek 1,5 četvornih metara, a njegov je glavni adut pogled koji doista oduzima dah. Melisa je na balkon postavila bijelu tkaninu koja štiti od kiše i sunca, a prostor je uštedjela pomoću malog stola koji se može postaviti na ogradu, a detalji su zaokružili cijelu priču.

Balkoni Melise Bečić iz Sarajeva Mali balkon od 1,5 kvadrata (Foto: Privatna arhiva)

Mali balkoni možda jesu zahtjevniji, ali danas imate mnogo više rješenja kojim ga možete ukrasiti i uživati. Stoga nemojte misliti ako imate male prostore da ne možete urediti, govori nam Melisa.

Drugi balkon sadrži 3,2 kvadratna metra, a uređenje je bilo podosta izazovno zato što se nalazi u potkrovlju. Balkon je pun cvijeća pa imate osjećaj kao da boravite u prirodi. Za dodatnu toplinu, Melisa je na balkon postavila drvenu podnu oblogu i namještaj istog materijala, a kako bi uštedjela prostor, uklopila je i drveni sanduk za odlaganje.

Balkoni Melise Bečić iz Sarajeva Balkon od 3,2 kvadrata (Foto: Privatna arhiva)

Ako uređujete balkone sličnih dimenzija, možda će vam pomoći Melisini savjeti.

  • Prije svega, balkone trebate urediti po svome guštu, bez obzira na njihovu kvadraturu. Doista nije potrebno puno kako biste napravili svoju oazu mira. Ubacite cvijeće i druge detalje, a namještaj odaberite u skladu s kvadraturom kako biste uštedjeli prostor.
  • Također, neka krov balkona rade profesionalci, kako ne biste imali problem s jakom kišom ili tučom.
  • Uživajte u svojim balkonima i nemojte dopustiti da izgledaju tužno, jer je potrebno samo malo vremena i detalja koji ne moraju biti skupi, zaključila je Melisa, zaljubljenica u uređenje interijera koju možete pratiti na profilu moj_dom_moja_inspiracija.

Balkoni Melise Bečić iz Sarajeva - 9 Balkoni Melise Bečić iz Sarajeva - 9 (Foto: Privatna arhiva)

Pročitajte pravila koja treba slijediti kako bi vaš balkon dobio novo lice, a provjerite i kako očistiti balkonske podove bez puno novca

10 koraka uz koje balkon postaje dnevni boravak na otvorenome Svaki će balkon zablistati uz dobre savjete i trikove Izbor boje itekako je važan Sklopivi stolci odličan su izbor +7 Začinsko bilje lijepo izgleda, a pritom je i korisno Otmjeni stan ima i vrlo ugodan balkon na kojem nedostaje samo jedna stvar Stan u potkrovlju s balkonom na kojem nedostaje samo jedna stvar - 8 Stan u potkrovlju s balkonom na kojem nedostaje samo jedna stvar - 10 Stan u potkrovlju s balkonom na kojem nedostaje samo jedna stvar - 1 +7 Stan u potkrovlju s balkonom na kojem nedostaje samo jedna stvar - 6 12 balkonskih ljepotica koje vole (i ne vole) sunce Pustinjska ruža +0 Lobelija

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju