Među kultne filmske haljine svakako spada i žuta večernja haljina golih leđa koju je Kate Hudson nosila u filmu "Kako se riješiti frajera u 10 dana". To je ujedno i jedan od najpamtljivijih filmskih modnih trenutaka Kate Hudson, a tu toaletu nosila je u legendarnoj sceni u kojoj s Matthewom McConaugheyjem pjeva "You’re So Vain".

Galerija Žuta haljina dizajnerice Caroline Herrere koju je Kate Hudson nosila u filmu 'Kako se riješiti frajera u 10 dana' - 7 Žuta haljina dizajnerice Caroline Herrere koju je Kate Hudson nosila u filmu 'Kako se riješiti frajera u 10 dana' - 4 Žuta haljina dizajnerice Caroline Herrere koju je Kate Hudson nosila u filmu 'Kako se riješiti frajera u 10 dana' - 6 +3 Kate Hudson i Matthew McConaughey u filmu 'Kako se riješiti frajera u 10 dana'

U romantičnoj komediji "Kako se riješiti frajera u 10 dana" iz 2003. godine redatelja Donalda Petrieja Kate Hudson odglumila je kolumnisticu Katie koja za svoju kolumnu želi napraviti mali eksperiment te u razdoblju od deset dana započeti vezu i otjerati muškarca svojim ponašanjem.

Žuta haljina dizajnerice Caroline Herrere koju je Kate Hudson nosila u filmu 'Kako se riješiti frajera u 10 dana' - 4 Žutu haljinu iz filma 'Kako se riješiti frajera u 10 dana' dizajnirala je Carolina Herrera (Foto: Profimedia)

U taj tajni eksperiment upusti se s velikim zavodnikom Benom (Matthew McConaughey) koji se pak s prijateljima kladio da može u roku od deset dana navesti ženu da se zaljubi u njega. Naravno, ni Katie ni Ben ne znaju da ovo drugo ima tajni zadatak.

Jedna od najpoznatijih scena iz filma je ona u kojoj Katie na dobrotvornu večeru dolazi u prekrasnoj žutoj večernjoj toaleti otvorenih leđa u kojoj je i otpjevala "You’re So Vain".

Glumica je u jednom intervjuu otkrila kako je ta kreacija nastala u suradnji kostimografa koji je radio na filmu i dizajnerice Carolina Herrera, a rezultat je bila jedna od najslavnijih žutih filmskih haljina.
Hudson je priznala i kako nema pojma gdje je haljina sada te da bi je voljela pronaći.

Žuta haljina dizajnerice Caroline Herrere koju je Kate Hudson nosila u filmu 'Kako se riješiti frajera u 10 dana' - 3 Kultna žuta haljina ima gola leđa, a Kate Hudson pristajala je kao salivena (Foto: Profimedia)

Matthew McConaughey je pak priznao kako bi volio snimiti nastavak legendarne romantične komedije jer je radnja filma idealna da ima nastavak.

Kada je riječ o romantičnim komedijama, taj film je zaista dobar. I traje! Ljudi ga i dalje vole. Bio je užitak snimati ga, kazao je McConaughey.

Žuta haljina dizajnerice Caroline Herrere koju je Kate Hudson nosila u filmu 'Kako se riješiti frajera u 10 dana' - 1 Plakat kultne romantične komedije 'Kako se riješiti frajera u 10 dana' (Foto: Profimedia)

Drama s haljinom: Što se na setu "Zgodne žene" događalo s crvenom toaletom Julije Roberts Kultna crvena haljina koju je Julia Roberts nosila u filmu 'Zgodna žena' - 3 Kultna crvena haljina koju je Julia Roberts nosila u filmu 'Zgodna žena' - 4 Kultna crvena haljina koju je Julia Roberts nosila u filmu 'Zgodna žena' - 6 +4 Kultna crvena haljina koju je Julia Roberts nosila u filmu 'Zgodna žena' - 7

Što se dogodilo s drskom bijelom haljinicom koju je Sharon Stone nosila u "Sirovim strastima"? Sharon Stone sačuvala je 'drsku' bijelu haljinu iz filma 'Sirove strasti' - 5 Sharon Stone sačuvala je 'drsku' bijelu haljinu iz filma 'Sirove strasti' - 3 Sharon Stone sačuvala je 'drsku' bijelu haljinu iz filma 'Sirove strasti' - 4 +1 Sharon Stone sačuvala je 'drsku' bijelu haljinu iz filma 'Sirove strasti' - 1

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju