Možda su žene s Venere, a muškarci s Marsa, ali u jednome su složni: svatko od njih voli kada za njih s ljubavlju obrok spremi voljena osoba. No pitate se što bi vaš muškarac najradije pojeo na romantičnoj Valentinovskoj večeri?

Upitali smo poznanike, dečke, supruge i kolege iz susjednih redakcija i dobili smo poprilično isti odgovor. Ako je to ikako moguće, vaš dragi će se u vas zaljubiti još više ako mu pripremite biftek ili T-bone odrezak s hrskavim krumpirićima. Potražili smo pomoć i odmah se primili posla. Pogledajte kako su se idealan par, Zadovoljna i Spar, snašli u ljubavnoj kuhinji.

RECEPT: T-bone odrezak s hrskavim krumpirima

Sastojci:

1 T-bone odrezak
1 kg krumpira
Papar
Sol
Maslac Spar Premium
Ulje
Spar mediteranska ili provansalska mješavina začina
Crno vino

Priprema:

1. Krumpir ogulite odrežite na kriške i kratko skuhajte 3-4 minute. Time će krumpiri biti hrskaviji nakon pečenja.

2. Ocijedite ih i začinite uljem i mediteranskim začinima. Stavite u protvan za pečenje i pecite oko 15 minuta ili dok se ne zarumene.

3. Odrezak posolite, popaprite, nauljite i začine umasirajte u meso. Stavite na vruću tavu i pecite ovisno o željama.

Mali trik: Kako prepoznati pečenost mesa?

Dodirnite meso, pa njegovu pečenost provjerite na dlanu. Ukoliko volite krvav i slabo pečen, mekoća mesa je ista kao kad spojite palac i kažiprst ruke i pipnete dlan u korjenu palca. Kako se pomičete prstima prema malome prstu spajajući ih s palcem, tako je vaš odrezak sve pečeniji.

4. Gotovi odrezak pustite neka malo odmori i premažite kriškom maslaca. Uz hrskave krumpiriće i čašu crnog vina poslužite vašem dragom!

A što će on vama pripremiti pogledajte ovdje

Vaša kreativnost u kuhinji ne mora stati na ovome, prilagodite savršenu večeru vašem ukusu te više recepata pronađite na www.dobartek.spar.hr.

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju