Mnogo je toga što se o nama može saznati preko gesti, navika ili pokreta kojih ponekad nismo ni svjesni, a jedan od najvećih razotkrivatelja naše osobnosti način je na koji se rukujemo.

Rukovanje je čin kojim se najprije predstavljamo osobi koju upoznajemo, a način na koji joj stisnemo ruku itekako može oblikovati njezino mišljenje o nama. Čini nam se nečim svakodnevnim, uobičajenim i nebitnim, ali naša osobnost može biti pokazana tom kratkom i jednostavnom gestom.

Svatko od nas zna koji mu je stisak ruke najmrskiji. Dok se neki groze onog koji "lomi kosti", drugima nema goreg od mlitavog i slabog stiska. Ako želite saznati što vaš stisak ruke ili onaj vama omiljeni zapravo govori o osobi i njenom karakteru, za vas smo pripremili malu školu ove svakodnevne, a zapravo vrlo važne prakse.

Jednom kada saznate što koja vrsta rukovanja govori o čovjeku, u važnim ćete trenucima moći malo i varati i ostaviti najbolji mogući dojam. Barem što se neverbalnog početka komunikacije tiče.

Čvrst stisak

Ova vrsta rukovanja češća je kod muškaraca nego kod žena, ali za oba spola vrijede slične karakteristike. Čvrst stisak ruke ukazuje na to da ste dominantni i otvorenog uma. Samopouzdani ste i ugodno komunicirate s drugim ljudima, a za stidljivost kao da nikada niste ni čuli.Velike su šanse da ste tipični ekstrovert, iako možete biti i ambivert.

Volite avanture, ambiciozni ste, odlučni i volite preuzeti kontrolu nad situacijama.

Slab stisak

Ovakav bi stisak mogao upućivati na to da niste zainteresirani za osobu kojoj pružate ruku. Mlitaviji stisak ruke također je uobičajen među introvertima, sramežljivim i povučenijim ljudima. Ako se obično držite podalje od zabava, ne volite velika druženja i općenito ste rezerviraniji, velika je vjerojatnost da imate i slab stisak ruke. Također ste ponekad skloni osuđivanju, a gotovo uvijek oko nečega brinete, što vas onda čini nesigurnima.

Stisak u žurbi

Ljudi koji se rukuju kao da im se nekamo žuri time poručuju da su vrlo gorljivi i entuzijastični, ali može upućivati i na zabrinutost i laganu odsutnost. Ako gotovo uvijek žurite s rukovanjem, to znači da vam je pomalo neugodno i radije biste bili negdje drugdje.

Stisak objema rukama

Ako tijekom rukovanja stavite i svoju drugu ruku na vrh, to znači da ste osoba puna poštovanja, topla i suosjećajna. Prema drugima se odnosite s dostojanstvom i iznad svega cijenite poštenje i povjerenje. Međutim, također ste i vrlo zahtjevni i uvijek očekujete da vam se usluge, dobrota i razumijevanja vrate u jednakoj mjeri.

Stisak prstiju

Kad vas netko uhvati za prste, a ne za cijelu ruku, to znači da vas drži na distanci. Takve su osobe često nesigurne.

Ako pritom imate osjećaj kao da vam gnječe prste, tako pokazuju osobnu moć, često zapravo glumljenu jer si tako žele prividno povećati samopouzdanje.

Znojni stisak

Znojni dlanovi upućuju na to da vam je neugodno i da ste nervozni, a kada znate da je osoba s kojom ste se rukovali osjetila vaš mokri dlan, može vam postati još neugodnije i samopouzdanje tada dodatno pada.

Žena nanosi parfem Što vaš omiljeni parfem govori o vama?

Jeste li alfa, beta, gama, delta, sigma ili omega žena? Koji ste vi tip - alfa, beta, gama, delta, sigma ili omega žena?

Žena Test osobnosti: Pet riječi koje opisuju vaš karakter

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju