Postoje mnogi psihološki testovi koji otkrivaju našu osobnost. Jeste li samopouzdani ili skloni samoanalizi i samokritici? Volite li velika društva ili se najbolje osjećate u društvu svega jedne osobe? Provodite li vrijeme kod kuće ili obožavate izlaziti i putovati?

Većina žena mogu se pronaći u opisu ovih šest vrsta karaktera. Nastavite čitati tekst, zabavite se i provjerite jeste li alfa, beta, gama, delta, sigma ili omega žena?

Alfa žena

Alfa žena je samouvjerena, čvrsto stoji na zemlji i ima svoj stav, ali voli čuti i mišljenja drugih. Ona neće pristati na kompromis samo da bi održala „mir u kući“. Iznijet će svoje misli bez straha od osude okoline.

Alfa žena je uspješna u svojem poslu – vrijedna je, karizmatična i puna ideja. Ona vjeruje u osnaživanje žena i neće poniziti drugu ženu kako bi se uspela do vrha. Iako je vrlo društvena i često je popularna u većim društvima, alfa također uživa u samoći.

Beta žena

Beta žena je opuštenija od alfe, no to ne znači da ju možete iskorištavati. Ako osjeti da u svojem društvu ima toksičnu osobu, nestat će iz njezinog života bez prevelikog objašnjenja.

Iako se beta žena neće složiti sa svime što čuje od drugih, katkad će uskratiti svoje mišljenje kako ne bi izazvala svađu ili gorljivu raspravu. Njoj je važniji mir, nego život pun prepirki. Ovaj tip osobe je ljubazan i pun ljubavi – beta žene su brižne i odane prijateljice.

Buket cvijeća 20 znakova koji pokazuju da ste dobra osoba

Gama žena

Neovisna, organizirana i odlučna – to je žena gama. Ona ne treba odobrenje nikoga da bi poduzimala važne akcije u životu. Naprotiv, pouzda se samo u sebe. Vrlo je samosvjesna i brižna – ona neće započeti romantičnu vezu s nekim iz krivih razloga ili samo da bi se osjećala bolje.

Njezin dom je organiziran i uredan baš kao i njezine privatne i poslovne veze. Nema nereda koji čuva skrivenog od pogleda javnosti. Gama žena uvijek ima popis ciljeva koji želi postići i neprestano radi na tome da postane najbolja verzija same sebe.

Delta žena

Delta žena je prava domaćica – vrijeme najradije provodi u svojem domu. Ima izvrsne komunikacijske vještine i lako se povezuje s drugima. Ipak, draže joj je družiti se s voljenima oko obiteljskog ognjišta, nego putovati, upoznavati nove ljudi i izlaziti na mondena mjesta.

Delta žena posvećuje mnogo pažnje svojem izgledu, orijentirana je na detalje i odlično raspolaže obiteljskim budžetom.

Scena iz filma Mean Girls Osam očitih znakova koji pokazuju da je netko ljubomoran na vas

Sigma žena

Sigma žena je vrlo emotivna, uvijek će vam reći kako se osjeća, a pogotovo kada je loše raspoložena. Lako se veže za druge ljude – bez obzira bili oni dobri ili loši za nju.

Iznimno je odana i podupire osobe koje su važne u njezinom životu. Baš zato može biti odlična prijateljica, ali i često biva povrijeđena kada se nađe u „lošem“ društvu. Kada je u društvu pravih ljudi, pak, ona napreduje u svakom pogledu.

Omega žena

Omega je introvertirana osoba – većinu vremena provodi sama s dobrom knjigom u ruci. Voli samoću i treba joj dosta vremena da se poveže s nekim, povjeruje toj osobi i otvori joj se. Kad to učini – dobili ste najbolju prijateljicu i partnericu za cijeli život. Bit će pažljiva prema vama i čuvati sve vaše tajne.

Omega ne voli gužve, draži su joj duboki razgovori „jedan na jedan“ nego površna čavrljanja s velikom grupom ljudi. Baš zato nekima će se učiniti da je emotivno hladna, što uopće nije istina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju