Okviri za slike mnogima su omiljeni ukras za dom. No ovaj jeftini i pristupačni detalj može biti puno više od držača fotografije, posebno ako upotrijebite malo mašte. Donosimo 7 ideja kako sve možete iskoristiti okvire za slike i 10 prijedloga kako osvježiti dom ovim jednostavnim detaljem

1. Uokvirite uspomene
Osim fotografija, u okvir možete staviti razne uspomene poput novinskih članaka, razglednica ili poruka ispisanih na papiru, koje za vas imaju sentimentalne vrijednosti.

Na okvir zalijepite ili zašarafite kukice na koje možete objesiti nakit, marame ili ključeve i dobili ste zanimljivu i originalnu ukrasnu vješalicu

2. Ostavite ih prazne
I okvir sam za sebe može biti zanimljiv ukras na zidu. Pronađite okvir ili više njih, izvadite staklo i pozadinu te ih rasporedite na zidu u oblik po vašoj želji. Zanimljivi oblici i boje stvorit će pravo umjetničko djelo na zidu.

3. Napravite kolaž
U okvir za slike možete staviti postere ili fotografije, no one ne moraju nužno stati samo u jedan okvir. Isprintajte sliku većeg formata i razrežite je na tri, četiri ili više komada u veličini okvira za slike koje imate. Slike uokvirite te ih poslažite na zidu tako da njihov raspored zajedno tvor prvobitnu fotografiju.

4. Pretvorite ih u vješalicu
Na okvir zalijepite, zakucajte ili zašarafite kukice na koje možete objesiti nakit, marame, ključeve, krpe za suđe ili male ručnike i dobili ste zanimljivu i originalnu ukrasnu vješalicu.

5. Uokvirite što god poželite
U okviru za slike ne mora se nužno nalaziti slika, fotografija ili poster. Ovaj zanimljiv ukras na zid može postati još zanimljiviji ako u njega stavite primjerice crteže vaše djece ili na papiru ispisan citat ili poruku. Isto tako, uokviriti možete i komad ogledala, nakit ili dječji komad odjeće kao uspomenu.

6. Podarite im novo ruho
Okvire za slike možete osvježiti bojama i uzorcima po želji. Sve što vam je potrebno je malo mašte i nekoliko dobrih ideja. Okvir kaširajte novinskim papirom ili salvetama, obojite ga u boju po želji ili ga pak oblijepite kamenčićima, šljokicama, ukrasnim mašnama i sličnim ornamentima.

7. Napunite ih cvijećem
Iz okvira izvadite staklo i stražnju stranu te ga objesite na zid. U sredinu okvira ukrasnom samoljepljivom trakom zalijepite pravi, sušeni ili umjetni cvijet ili više njih i dobili ste prekrasan detalj koji ć osvježiti vaš dom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju