Kraj je godine iza ugla, pa mnoge čeka razmišljanje o onome što su dosad postigli u svim sferama života, kao i planiranje novih početaka.

 

 1. Ovan

Tijekom prosinca vaša je misija voditi druge, i to s nepokolebljivim uvjerenjem da će sve biti baš onako kako treba.. S Merkurom u Jarcu koji ulazi u vašu kuću javnog priznanja, oni oko vas promatrat će svaki vaš korak.

Težina odgovornosti je na vama, ali prvo se pobrinite da zadovoljite svoje potrebe i želje. Stoga se posvetite projektima i idejama koje istinski rasplamsavaju vašu strast.

Što se tiče privatnih odnosa, neće vam biti lako izbjeći članove obitelji s obzirom na blagdane, iako ste to dosad godinama uspijevali.

Pročitajte i što ovnove čeka u prosincu.

2. Bik

Koga želite uz sebe tijekom svih sezona? U svim životnim usponima i padovima imati prijatelje koje možeš pozvati u svako doba za vas postaje neizgovoreno pravilo.

Iako je ovo vrijeme brojnih druženja i okupljanja, važno je da barem koji dan provedete sami sa sobom i svojim mislima kako biste dokučili što vam je zapisano u srcu.

Također, postat će vam jasniji vaši ciljevi. Mučite se već gotovo pola godine s tim što želite, no sada će napokon sve nekako sjesti na svoje mjesto.

Pročitajte i što bikove čeka u prosincu.

3. Blizanci

S obzirom na to da baš i ne podnosite mamurluk, a pred nama je sezona pojačanog ispijanja pića, zapitajte se vrijedi li uistinu koja čašica previše ili ćete ipak još i prije nove godine stati na kraj nekim navikama.

Prihvatite sve inspiracije koje dolaze od drugih ljudi jer biste se mogli upoznati s novim idejama koje bi vas mogle potaknuti na razmišljanje o mogućnostima.

Ako postoje problemi s povjerenjem koji tinjaju ispod površine vaših veza, i ljubavnih i prijateljskih, napravite malo prostora za rješavanje svakog od njih.

Pročitajte i što blizance čeka u prosincu.

4. Rak

Ako je vaš ljubavni život u posljednje vrijeme u drugom planu, očekujte promjene dok Venera krasi vašu zonu udvaranja. Razmislite o tome privlačite li i dalje isti tip karaktera.

Razmišljanje o tome i sadašnja zrelost pomoći će vam poboljšati vlastite osobine koje su vam potrebne za vezu kakvu i istinski želite. Osim toga, očekujte neočekivane poruke u svom virtualnom sandučiću.

Očekuje vas i klimaktični trenutak jer pun Mjesec u Raku osvjetljava vaše mjesto identiteta.

Pročitajte i što rakove čeka u prosincu.

5. Lav

Tijekom 5. prosinca Venera ulazi u vašu kuću obitelji i privatnih odnosa. Ovo je vaš trenutak da odlučite koje su emocionalne valute potrebne za ulazak u vaš privatni prostor, posebno u ljubavnom smislu.

Što se tiče karijere, smiješi vam se pokretanje nove inicijative ili projekta. Ako postoji nešto o čemu već dugo razmišljate, sada je vrijeme da to stavite na papir.

Usklađivanje zadovoljstva i obveza nije lako, ali ako se uzemljite, otkrit ćete snagu da preživite ovu užurbanu sezonu, osiguravajući da vaše blagostanje i napredak ostanu postojani.

Pročitajte i što lavove čeka u prosincu.

6. Djevica

Početkom prosinca samo ćete željeti biti u toplini doma. Prihvatite ovu introspektivnu fazu i njegujte svoju potrebu za mirnim vremenom.

Krajem mjeseca postat ćete svjesniji toga tko vam je tijekom čitave godine čuvao leđa. Taj kraj otvorit će vaše srce, stoga pokažite dodatnu ljubav onima koji su vas držali poput stijene.

Ne možemo na ovo putovanje sami, tako da malo priznanje vašim voljenima može puno značiti, i to čak više vama nego njima.

Pročitajte i što čeka djevice u prosincu.

7. Vaga

Odvojite vrijeme da osnažite svoj kutak svijeta da se suprotstavi svakoj bespomoćnosti koju doživljavate. Oduprite se očaju tako što ćete se povezati s drugima - izolacija često čini da vaši problemi izgledaju veći nego što jesu.

Sve se odvija točno onako kako je najbolje za vas. Prosinac će zato biti mjesec čišćenja i otpuštanja za novu sezonu.

Jednom kada se sa sobom dogovorite što želite, neće vam biti kraja, i poslovno i privatno.

Pročitajte i što vage čeka u prosincu.

8. Škorpion

Blistava božica Venera 5. prosinca ulazi u vaš znak te vam daje slobodu da raširite svoja krila gdje god se osjećate obožavani i poštovani.

Pripazite na financije. Razmislite o tome što vas veseli, a pritom i donosi zaradu. Možda je vrijeme da otpustite one projekte ili ideje koji vam ne donose nikakvu dobit, a samo vam uzrokuju stres.

Što se tiče emocionalnih veza, uistinu ćete biti emotivni ovog mjeseca. Neke će stvari biti bolne, no planeti vas nježno guraju prema tome da od siječnja nadalje krenete u novo uzbudljivo poglavlje.

Pročitajte i što škorpione čeka u prosincu.

9. Strijelac

Usredotočite se na brigu o svojim potrebama kako biste bili dostupniji drugima i stvarima do kojih vam je uistinu stalo.
Oko 13. prosinca shvatit ćete u kojem smjeru idete.

Usred sezonskih svečanosti retrogradni Merkur ulazi u vašu sferu dnevnih zadataka i mami vas smetnjama koje vas mogu odvesti na krivi put. Prije nego što se posvetite novom projektu, razmislite imate li doista vremena da ga provedete do kraja, a da ne izgorite.

Pročitajte i što čeka strijelce u prosincu.

10. Jarac

Usred ekstrovertiranog žamora prosinca prigrlite ljepotu samoće.
Retrogradno putovanje Merkura u vašem je znaku, pa je ključno prepoznati gdje mislite da možete učinkovitije komunicirati, posebno kada je riječ o partneru ili potencijalnoj novoj ljubavi.

Krajem prosinca, kada već budete upili dovoljno samoće, smiješi vam se veliko prijateljsko okupljanje, a usto ćete posjetiti i one članove obitelji koje uistinu dugo niste vidjeli.

Pročitajte i što jarčeve čeka u prosincu.

11. Vodenjak

Kako prosinac bude tekao, očekujte nalet društvenih angažmana. Ipak, kako se bliži kraj godine, može se pojaviti želja za tišim okruženjem. Iskoristite ovo vrijeme za razmišljanje.

Očekujte nove suradnje koje su usklađene s vašim vrijednostima i uvjerenjima. Završite neriješene zadatke i radne projekte te otvorite put novim počecima.

S novim mladim Mjesecom osjetiti ćete nalet novih ideja, i privatno i poslovno. Kupite potpuno novu bilježnicu da zapišete kreativne ideje koje se spremate iznjedriti u svijet.

Pročitajte i što vodenjake čeka u prosincu.

12. Ribe

Ovo je vaše vrijeme da budete hrabri i viđeni. Imajte hrabrosti izraziti se i podijeliti svoje misli na javniji način. Podržite udruge i ideje koje odražavaju vaše vrijednosti.

No morate i biti spremni prihvatiti nesigurnost. S druge strane, mladi Mjesec u znaku strijelca pada u vašu zonu karijere 13. prosinca te vam pomaže da steknete odvažnost da proširite ono što želite za sebe u novoj godini.

Ovo je i najbolje vrijeme za promatranje zvijezda i ispijanje biljnog čaja za samorefleksiju.

Pročitajte i što ribe čeka u prosincu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju