Mimoza, cvjetna princeza zime, naizgled je krhka, ali svojom izdržljivošću i otpornošću nadmašuje mnoge druge cvjetove.

Njezino žuto cvijeće izgleda vrlo lijepo i delikatno i zbog toga može biti divan poklon za vama dragu osobu. No kao i svaki drugi cvijet, i mimoza priča svoj jezik i nosi posebnu simboliku.

Ako želite svoju prijateljicu, majku, sestru ili bilo koju drugu vama bitnu žensku osobu razveseliti ovim posebnim cvijetom, saznajte što joj time poručujete.

Ženska snaga

Mimoza je simbol ženstvenosti, ženske moći i slobode još od 1946. godine kada su žene u Italiji izborile pravo glasa i za svoje simbole odabrale žutu boju i mimozu. Ta se tradicija proširila i ostatkom zemalja pa je mimoza cvijet koji obilježava Međunarodni dan žena.

Ako namjeravate poslati poruku divljenja njezinoj snazi, mimoza će svakako biti dobar izbor za poklon vama dragoj ženskoj osobi.

Ovaj ljupki cvijet predstavlja i radost, a njezina je boja slična boji sunca, zbog čega simbolizira i pobjedu i uspjeh pa će biti prigodan dar i za svečane i bitne trenutke poput promocije, napredovanja na poslu i slično.

Pokloniti buket mimoza također znači prenijeti poruku ljubavi i prijateljstva jer označava poštovanje, eleganciju, plemenitost i suosjećanje. 

Duga i istinska ljubav

Kada želite prenijeti pozitivne vibracije i želje, mimoza je odlična opcija. Njezina jarka boja predstavlja povratak sunčanih dana i pruža emocionalnu sigurnost i utjehu pa ju možete pokloniti ako znate da vaša prijateljica prolazi kroz neko teško razdoblje i želite ju malo razvedriti. Slika nije dostupna Nježna, ali izdržljiva mimoza: Cvijet koji može preživjeti i niske temperature

U ljubavnom smislu simbolizira poruku prave, duge i iskrene ljubavi pa njome voljenoj osobi možete pokazati svoje ozbiljne namjere.

Buket mimoze doista je vrlo svestran i relevantan gotovo za svaku priliku pa s njime zasigurno nećete pogriješiti, a njezini će nježni cvjetovi osobi kojoj ih poklanjate staviti osmijeh na lice poput prvih sunčanih zraka.

  Krasne mimoze: Ideje kako istaknuti ljepotu cvijeta punog simbolike Mimoze Mimoze Mimoze +3 Mimoze

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju