Davno su prošla vremena viktorijanskih korzeta s krutom rešetkastom teksturom koja je više nalikovala spravi za mučenje nego ugodnom odjevnom komadu.

Galerija Korzet-prsluk bio je mamac za poglede na zagrebačkoj špici Mlada je dama Zarin korzet-prsluk sparila sa suknjom odgovarajućeg uzorka Mlada dama u zanimljivoj kombinaciji u centru Zagreba +1 Zarin korzet-prsluk može se nositi na golu kožu ili iznad nekog odjevnog komada

Ne samo da su nekadašnji korzeti preoblikovali gornji dio tijela do neprepoznatljivosti, već su i toliko sputavali žene da je u njima bilo teško disati. Zahvaljujući razvoju tehnologije korzeti koji se danas rade znatno su ugodniji za nošenje.

Uz to su opet u modi. Brojne kolekcije slavnih dizajnera i modnih kuća za jesen / zimu 2023. godine obuhvaćaju upravo neku verziju korzeta. 

Versace i Dior u svojim su kolekcijama za jesen / zimu 2022. / 2023. željeli naglastiti struk Versace i Dior u svojim su kolekcijama za jesen / zimu 2022. / 2023. željeli naglastiti struk (Foto: Profimedia)

Bez obzira jesu li ugrađeni u postojeći odjevni komad poput haljine kao što je to bio slučaj s kolekcijom Versacea ili se nose preko predimenzioniranih bluza, sakoa i kaputa kao što je to predložio Dior – tu su kako bi naglasili struk.

Korzete vole nositi i mnoge slavne dame od Kim Kardashian, preko Beyonce do Belle Hadid te su postali nezaobilazni dio street style kombinacija.

Mlada je dama Zarin korzet-prsluk sparila sa suknjom odgovarajućeg uzorka Mlada je dama Zarin korzet-prsluk sparila sa suknjom odgovarajućeg uzorka (Foto: Josip Moler/Cropix)

Korzeti se nose i na hrvatskim ulicama.

Svojom upečatljivom odjevnom kombinacijom kojim je dominirao takozvani korzet-prsluk poglede je privlačila i mlada dama na prošlotjednoj špici u Zagrebu. Odabrala je stariji model iz Zare s kopčanjem na prednjoj strani koji na suptilni način naglašava struk.

Zarin korzet-prsluk može se nositi na golu kožu ili iznad nekog odjevnog komada Zarin korzet-prsluk može se nositi na golu kožu ili iznad nekog odjevnog komada (Foto: Internetske stranice proizvođača)

Nosila ga je preko crne dolčevita, a sparila s odgovarajućom mini suknjom u istoj tamnoplavoj boji i s decentnim kariranim uzorkom.

Najviša štikla špice: "Mokre" tajice brinete iz Zagreba koje vole fijuuuu potpetice Street style izdanja s prve ovogodišnje zagrebačke špice u ožujku - 6 Street style izdanja s prve ovogodišnje zagrebačke špice u ožujku - 2 Street style izdanja s prve ovogodišnje zagrebačke špice u ožujku - 9 +6 Street style izdanja s prve ovogodišnje zagrebačke špice u ožujku - 5

Haljinu kakvu nosi brineta iz Zagreba uskoro ćemo sve češće viđati na hrvatskim ulicama Street style brineta iz centra Zagreba u zelenoj haljini - 2 Street style brineta iz centra Zagreba u zelenoj haljini - 1 Street style brineta iz centra Zagreba u zelenoj haljini - 3 +7 H&M, 47 eura

Izdanje je zaokružila s efektnim točkastim najlonkama i crnim čizmama visokih sara s povišenom potpeticom te klasičnim crnim kaputom. Na glavi je nosila šeširić, a oči zaklonila od znatiželjnih pogleda (i jarkog sunca) trendovskim parom sunčanih naočala.

Mlada dama u zanimljivoj kombinaciji u centru Zagreba Mlada dama u zanimljivoj kombinaciji u centru Zagreba (Foto: Josip Moler/Cropix)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju