Činjenica je li netko jedinac ili je odrastao okružen braćom i/ili sestrama utječe na određene karakteristike koje će ta osoba imati. Ponekad su razlike između jedinaca i drugih osoba jasno izražene, ponekad su nešto manje, ponekad i ne postoje.

U svakom slučaju, i sami jedinci često će priznati da veza s njima sa sobom donosi određene stvari na koje se morate pripremiti. Neka su divne, neke manje divne, ali dobra vijest je ta da su jedinci najčešće spremni raditi na sebi.

Za sve dame koje su u vezi sa sinovima jedincima izdvojili smo 10 stvari koje možete očekivati.

1. Ne idu im kompromisi

Iako se kompromisi često spominju kao bitan dio veze, morate znati da je jedincima teže nego drugima te kompromise postizati jer nisu bili bitan dio njihovog odrastanja. Međutim, dobro je znati da su jedinci često svjesni ovoga i ako im je stvarno stalno potrudit će se da s vremenom budu što bolji u postizanju kompromisa.

2. Imaju jaku vezu s roditeljima

Možda ćete sada pomisliti da i vi imate sjajan odnos s roditeljima iako niste jedinica. Kod jedinaca je to ipak nešto drugačije. Njima često ne prolazi dan bez nekoliko telefonskih poziva s roditeljima, svaka odluka koju donose uključuje roditelje i, jednostavno, roditelji su njihovi najbolji prijatelji čije mišljenje najviše cijene. To je nešto na što ćete se jednostavno morati naviknuti. Dobra stvar u ovom slučaju je ta da će osoba koju njihov jedinac zavoli postati i njima omiljena osoba.

3. Nije im strana sebičnost

Kao i kod kopromisa, jedinci tijekom odrastanja nisu navikli dijeliti stvari niti donositi odluke uzimajući u obzir bilo koga drugoga. To ponekad dovodi do sebičnog ponašanja. Ipak, u većini slučajeva jedinci su svjesni ovog problema i spremni su raditi na sebi i mijenjati se.

4. Vole imati svoj vlastiti prostor (mir)

Potreba za vlastitim prostorom, odnosno mirom nije neobična u vezi. Većina ljudi voli imati vrijeme za sebe, ali jedinci baš ne mogu bez svojih trenutaka mira. Vole sami pogledati film, čitati knjigu, slušati glazbu... Jednostavno vole imati svoj kutak i trenutak i to je nešto na što ćete s morati naviknuti.

5. Vole biti razmaženi

Razmaženost je termin koji se najčešće veže uz jedince. Život njihovih roditelja vrtio se oko njih i redovito su dobivali sve što požele pa se ljubav prema tome da budu razmaženi nastavila i u odrasloj dobi. Jedinci jednostavno vole obasipanje pažnjom, a i poklonima jer je to tretamn na koji su navikli.

6. Stresiraju se više nego drugi

Budući da su odrastali sa željom da roditelje učine ponosnima, jedinci često imaju osjećaj da ne čine dovoljno. Mogu raditi satima, sedam dana u tjednu, ali često imaju osjećaj da mogu i moraju više kako bi one koje vole učinili sretnima što sa sobom donosi i velike količine stresa.

7. Odani su, jako su odani

Budući da nisu odrastali uz braću i sestre, jedinci su jako okrenuti prijateljskim odnosima u kojima su jako, jako odani. S prijateljima osjećaju jaku povezanost, a odanost je karakteristika s kojom ulaze i u svaki drugi odnos. Oni znaju cijeniti ljude u svom životu pa tako i svoju partnericu.

8. Znaju kako izraziti ljubav

Kada je u pitanju ljubav, jedinci se ljubavi ne boje. Kada kažu riječi "volim te" misle to svim svojim srce.

9. Ne vole se svađati

Nitko se, naravno, ne voli svađati, ali jedinci su posebno neskloni sukobima. Mogući razlog je činjenica da odrastajući nisu bili suočeni sa svakodnevnim sukobima koji se obično događaju između braće i sestara. Zato u odrasloj dobi izbjegavaju sukobe sve dok ih situacija ne zahtijeva. Uvijek će radije izabrati smirenu, argumentiranu i učinkovitu komunikaciju.

Ljubav Bez kompromisa: 35 stvari koje svaka žena zaslužuje u vezi ili braku

10. Žele veliku obitelj

Većina jedinaca zahvalna je na iskustvu odrastanja u maloj, prekrasnoj obitelji, ali jednom kada odrastu mnogi požele imati veliku obitelj. Žele iskusiti drugačiji život od onog koji su imali odrastajući.

Nikome niste dužni objašnjavati želju za uživanjem u samoći Sedam stvari koje nikome niste dužni objašnjavati - ali baš nikome

Zaključno, samci nisu nikakva posebna vrsta ljudi. Jedinstveni su onoliko koliko je jedinstven svatko od nas. Postoje neke karakteristike koje se vežu uz njih, ali te karakteristike ne bi trebale diktirati vaš izbor, donosno utjecati na vašu odluku hoćete li se ili ne upuštati u vezu s jedincem. Bitna je, kao i uvijek, ljubav.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju