Najbolja prijateljica ima jedinstveno mjesto u našim životima, s njom smo prošli i dobro i loše, ona je obitelj pa i više od toga.

S njom uvijek želimo podijeliti sve, prva sazna što nam je na duši. Prva nas tješi, prva se veseli s nama.

Ipak, postoje određene stvari koje nikada ne biste trebali reći svojoj najbliskijoj prijateljici jer bi to moglo ugroziti vašu neprocjenjivu vezu.

Bilo da je to u interesu održavanja zdrave emocionalne dinamike ili očuvanja povjerenja, evo kojih to pet stvari nikada ne biste smjeli kazati najboljoj prijateljici.

Negativni komentari o njezinu partneru

Iako je važno da ste prema prijateljici iskreni, dijeljenje negativnih misli o njezinom partneru nije mudar potez. Kritiziranje njoj drage osobe moglo bi ju jako povrijediti i oštetiti vaš odnos. Stoga je najbolje zadržati svoje misli za sebe osim ako niste istinski zabrinuti za njezinu sigurnost ili dobrobit.

Tajne podijeljene u povjerenju

Kad vam netko povjeri tajnu, bitno je da zadržite njegovo povjerenje. Naravno, bit će vam primamljivo podijeliti sočan trač sa svojom najboljom prijateljicom, ali ključno je prepoznati granice povjerljivosti te poštivati osobu koja vam je rekla svoju tajnu. Uostalom, ako tako lako s njom dijelite tuđe tajne, mogla bi pomisliti da ni njene nisu na sigurnom.

Prijateljice Vas vrijedi čuvati: 10 znakova da ste baš dobra prijateljica

Kritiziranje njezine obitelji

Baš kao i u slučaju njezinog partnera, kritiziranje članova obitelji također može biti štetno i stvoriti razdor između vas i vaše prijateljice. Možda mislite da to što izgovarate zvuči kao šala, ali napadi na obitelj mogu biti vrlo uvredljivi i možda joj neće biti ugodno dijeliti tajne i probleme s vama u budućnosti, one koje se tiču obitelji, ali i njezine osobne.

Negativni komentari na račun izgleda

Nije neuobičajeno da se najbolje prijateljice međusobno šale i zadirkuju. Međutim, kada je u pitanju izgled, nužno je biti oprezan. Ismijavanje prijateljičinog izgleda, koliko god bezazleno djelovalo, može ostaviti trajne posljedice na njezinom samopouzdanju.

Ogovaranje drugih prijatelja

Možda vas privlači podijeliti pojedinosti o životima drugih prijatelja s vašom najboljom prijateljicom, ali to može biti opasno i dovesti vas u potencijalno neugodan položaj. Važno je imati na umu da se sve što kažete može vratiti te je ključno poštivati privatnost života svih svojih prijatelja.

Prijateljice Vas vrijedi čuvati: 10 znakova da ste baš dobra prijateljica

Prijateljstvo Tri horoskopska znaka koja su najbolje, ali najbolje prijateljice

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju