Bračni savjetnik i terapeut Jeff Guenther iz Portlanda na svojim društvenim mrežama redovito dijeli videe sa savjetima koji se tiču ljubavnih odnosa.

Njegov profil na Instagramu ima više od 640 tisuća pratitelja koji sa zanimanjem prate njegova razmišljanja. Jedan od videa kojim je privukao i našu pozornost bio je onaj u kojem objašnjava čega se nikada ne trebamo sramiti kada su u pitanju bivše veze.

Izdvojio je četiri stavke.

1. Ne trebate se sramiti ako čuvate uspomene iz bivših veza

Sve dok ne žalite za bivšim partnerom, čuvanje uspomena ne bi trebalo biti problem ili nešto čega se trebate sramiti. Prema Jeffovu mišljenju, uspomene na neki dio našeg života nisu nešto čega se trebamo riješiti ako ne želimo samo zato jer je to nešto što se očekuje od nas. To ne trebamo učiniti čak ni ako naš novi partner to traži. Pokušajte s njim razgovarati i objasniti mu da se ne radi o žaljenju za osobom iz vaše prošlosti, nego o tome da se radi o dijelu vašeg života koji ne želite samo izbrisati.

2. Ne trebate se sramiti ako vaš bivši partner i dalje ima posebno mjesto u vašem srcu

Stvar je jednostavna. Bivši su partneri osobe koje su u nekom trenutku bile važan dio našeg života i imale su velik utjecaj na njega. Zato je sasvim u redu da i dalje imaju mjesto u vašem srcu. To ne znači da vam je i dalje stalo do njih ili da se ne možete zaljubiti u drugu osobu.

3. Ne trebate se sramiti ako ste predugo ostajali s bivšim iako veza nije funkcionirala

Suosjećajte sami sa sobom umjesto da se sramite. Odluku o prekidu nije nimalo lako donijeti, vjerojatno ste i zaboravili koliko je teško bilo donijeti je. Osim toga, stvari nikad nisu crno-bijele. Sasvim je normalno htjeti da nešto uspije i pokušavati učiniti sve da se veza održi.

Ljubav Bez kompromisa: 35 stvari koje svaka žena zaslužuje u vezi ili braku

Afera Granica prijateljstva: "Trebam li prijateljici reći da je muž vara?"

4. Ne trebate se sramiti jer ste povrijedili partnerove osjećaje

Takve stvari događaju se u vezi. Ako ste povrijedili nečije osjećaje, to ne znači da se morate gristi do kraja života. Pronađite način da si oprostite.

Naravno, u redu je osjećati krivnju za takav potez i naučiti pokoju lekciju za budućnosti, ali ne trebate se zbog toga do kraja života smatrati lošom osobom.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju