Bračni savjetnik, terapeut Jeff Guenther iz Portlanda, na svojim društvenim mrežama često dijeli savjete za parove, a u jednom od svojh videa naveo je i pet važnih stvari na koje trebate obratiti pozornost nakon prve svađe.

Početna faza veze nalik je medenom mjesecu, međutim taj medeni mjesec u jednom trenutku mora završiti, a obično završava prvom svađom. Naravno, svađe su dio odnosa i ne moraju značiti veći problem.

No, nakon prve svađe, sugerira Jeff, morate obratiti pozornost na sljedećih pet stvari koje bi u budućnosti mogle predstavljati problem:

1. Druga strana napada vaš karakter

Ako druga strana ne može ostati usredotočena na stvar koja je izazvala svađu i umjesto toga vas tjera da se osjećate loše zbog toga tko ste, bit će se teško zadržati na temi i riješiti stvari.

2. Druga strana vam stalno govori da su vašii osjećaji pogrešni

Osjećaji nisu pogrešni. Ne možete doživjeti netočnu emociju. Poništavanje onoga što osjećate nije dobar početak.

3. Druga strana vas vrijeđa

Ovo je znak dubokog nepoštovanja i nesposobnosti rješavanja sukoba na zreo i konstruktivan način. Iako je normalno osjećati se uzrujano, grube riječi ili uvrede mogu nanijeti štetu povjerenju i poštovanja u vezi i one su jednostvno zločeste.

4. Druga strana postaje ekspert za ono što se dogodilo

Ako druga strana uporno objašnjava što se točno dogodilo i ne ostavlja prostor za vas i vaše iskustvo, cijela priča je jednostrana što nije dobro.

5. Druga strana se ne može ponovno povezati i otpustiti svađu

Ako druga strana postane hladna i oprezna, ako vas nastavi kažnjavati, vjerojatno je velika da će stvari duže vrijeme biti ovakve i da bi se situacija mogla dodatno pogoršati.

20 nespojivih? Ovi slavni parovi sve su nas iznenadili Tom Hiddleston i Taylor Swift Taika Waititi i Rita Ora Harry Styles i Olivia Wilde +10 Chelsea Handler i 50 Cent

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju