Kada smo ovo ljeto moja obitelj i ja razmišljali kamo bismo na odmor, jednoglasno smo odlučili – Gorski kotar. Krenula sam u pretraživanje interneta i potom naišla na kućicu kao iz bajke. Znala sam da je to – to! Morali smo je rezervirati.

Galerija Forest House Stella Uživala sam u svakom trenu u kućici iz snova Uživala sam u svakom trenu u kućici iz snova +10 Kuća je okružena šumom

Riječ je o kući za odmor Forest House Stella, smještenoj u Mrkoplju, u srcu Gorskog kotara, a kao veliku zaljubljenicu u arhitekturu, odmah me oduševio njezin tzv. A-oblik.

Iako sam vidjela fotografije kućice i više-manje znala kamo idemo, ništa me nije moglo pripremiti na oduševljenje koje je uslijedilo nakon dolaska u Mrkopalj.

Kada se naš auto zaustavio pred kućicom, ostala sam bez riječi. Ja – koja obično nikada ne ostanem bez riječi, barem u pisanom obliku. Uz topli doček domaćina dočekali su nas i nestvarno lijepa šuma smreke koja okružuje kućicu, velika okućnica, spoj modernog dizajna i tradicije te nevjerojatan mir i tišina.

U prizemlju se nalaze kuhinja, blagovaonica, toalet i dnevna soba otvorenog koncepta sa staklenim stijenama koje gledaju na predivnu terasu. Već sam tada znala da ću tu sutradan ispijati svoju prvu jutarnju kavu.

Uživala sam u svakom trenu u kućici iz snova Forest House Stella (Foto: Privatna arhiva)

No ono što se nalazi na katu, kada se popnete spiralnim stubama, nadmašilo je sva moja očekivanja i vratilo me ravno u djetinjstvo. Oduvijek sam željela imati svoju sobu u potkrovlju i čim sam ugledala jednu od dvije spavaće sobe, znala sam u kojoj ću spavati.

Prvi put nakon dugo vremena osjetila sam se kao da sam stigla kući. Taj mir i spokoj koji sam osjetila u prostoru u kojem sam tada prvi put bila, gledajući sa svih strana u šumu, teško mogu usporediti s bilo čim.

Po prvi put nakon dugo vremena osjetila sam kao da sam stigla kući.

Iako je interijer opremljen sa svime što vam može zatrebati, od kamina, roštilja, preko bara s pićima, ručnika, društvenih igara, do visoke tehnologije, Netflixa i svega što vam može pasti na pamet, popodne tijekom kojeg sam samo slušala i gledala kišu kako kaplje po krovnim prozorima bilo je dovoljno za sreću.

Sama lokacija ove čarobne kućice idealna je za aktivan odmor, ali i za brzi odlazak do Kvarnerskog zaljeva, i to smo itekako iskoristili. Kombinirali smo planinarenje na Tuhobiću, obilaženje Lokvarskog jezera i jezera Bajer, ali i iskoristili blizinu Jadrana za sunčanje i kupanje.

Uživala sam u svakom trenu u kućici iz snova Uživala sam u svakom trenu u kućici iz snova (Foto: Privatna arhiva)

No čitava se obitelj ipak najviše veselila povratku u kućicu. Jedne nas je večeri posjetila i lisica, a u šali smo govorili da će nam svakog trenutka na vrata pokucati i medvjed.

Svaki trenutak proveden u tom ambijentu, obogaćen dragim ljudima te vrhunskom hranom i pićima, bio je upravo ono što mi je trebalo za punjenje baterija. 

Jedva čekam opet se uputiti u Mrkopalj, ovaj put u zimskom izdanju, uz pucketanje vatre u kaminu.

Forest House Stella Forest House Stella (Foto: Forest House Stella)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju