Gorski kotar jedna je od najpoželjnijih zimskih destinacija, savršena za bijeg od gradske vreve i opuštanje nakon napornog radnog tjedna. Na zapadnim obroncima Vele Kapele smjestila se planinska općina Mrkopalj, maleno mjesto prekriveno snijegom koje nudi pravi odmor za dušu i tijelo.

Galerija Koliba Šume pjevaju Koliba Šume pjevaju Koliba Šume pjevaju +13 Koliba Šume pjevaju

U šumi između Mrkoplja i Begova Razdolja domaćini Jasna i Zlatko uredili su kolibu koja nudi onaj pravi zimski ugođaj. Ondje se nalaze drva kako bi posjetitelji sami mogli naložiti peć, a vodu mogu ugrijati tek na peći ili štednjaku – jer ona dolazi iz cisterne. Tuširanje u kolibi je posebno zabavno jer se gosti tuširaju pomoću limene kante, a čak se i struja ondje treba racionalno trošiti. 

Ako nema snijega, do kolibe se može doći automobilom, a ako pak snijeg zatrpa tu bajkovitu šumu – gosti će se morati zaputiti u kratku avanturu koja će ih zasigurno spojiti s prirodom.

Ovo je područje poznato po zimskom turizmu i može se pronaći mnogo primjeraka drvenih kućica iz bajke – ali koliba Šume pjevaju odiše nekom posebnom toplinom i intimnošću.

Koliba Šume pjevaju Koliba Šume pjevaju (Foto: Booking)

Robinzonska kućica sadrži prostranu terasu, dnevni boravak s velikim staklenim prozorom i ljuljačkom s koje gosti mogu gledati pahulje snijega i netaknutu prirodu, tu su i spavaća soba te kuhinja i kupaonica koje su odlično opremljene svim potrebnim priborom.

Dodatno je privlačno ime koje koliba nosi. 

Ime Šume pjevaju je tradicionalno ime u našoj obitelji. Prvo se tako zvala gostiona u Mrkoplju - koja je radila 35 godina, a sada smo tako nazvali kolibu. Ime je dobila po knjizi I vječno pjevaju šume, norveškog pisca Trygve Gulbransdena, objasnio nam je vlasnik Zlatko. 

Iako je najljepša zimi kad snježni pokrivač prekrije cijelo područje, zadovoljni gosti ističu kako je to jedno od mjesta na koje se treba vratiti u svako godišnje doba. Neopisivi mir najveći je adut, a uređenje interijera samo je dodatni plus.

Koliba Šume pjevaju Koliba Šume pjevaju (Foto: Booking)

Ako ste mladi par željan privatnosti, obitelj s djecom, ili pak soloigrač koji želi napuniti baterije uz kvalitetno štivo i čašu dobrog vina, ova će vas kućica, daleko od očiju javnosti, automobila, interneta i svakodnevnog stresa, zasigurno oboriti s nogu.

Koliba Šume pjevaju Koliba Šume pjevaju (Foto: Booking)

Odmor za poželjeti: Provela sam nekoliko dana u najtraženijoj kućici Gorskog kotara Forest House Stella Uživala sam u svakom trenu u kućici iz snova Uživala sam u svakom trenu u kućici iz snova +10 Kuća je okružena šumom Bajkovito mjesto u Sloveniji u kojemu zrak miriše na cimet, a kuhano vino pije se u igluima Jezero Jasna Kranjska Gora Kranjska Gora +1 Kranjska Gora Dolina jelena: Mjesto kod Plitvica na kojem se možete družiti s košutama, srnama i jelenima Jeleni Ranč Dolina jelena - 1 Ranč Dolina jelena - 3 +7 Ranč Dolina jelena - 4

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju